Pretraži
Mugen Civic Type R RC20GT – zapravo ne znamo kako će se zvati ali izgleda opako

Mugen Civic Type R RC20GT – zapravo ne znamo kako će se zvati ali izgleda opako

Objavljeno: 12/01/2019 / Autor: Mihael / Foto: Mugen

Honda Civic Type R je savršeni automobil za „klince“ usijanih glava i s ponešto keša u novčaniku. Aktualni Civic Type R predstavljen je 2017. godine. Sva silina aerodinamičnih pomagala, na ovom usijanom Japancu izazivala je zgražanje i divljenje, najčešće istovremeno. Oni koji su osjetili samo divljenje, njima svaka čast jer zahvaljujući tako vjernim pobornicima vrištećih Hondi još ćemo dugo vremena uživati u ovim oštrim japanskim jurilicama.

Zamislite sada klinca kojem regularni Civic Type R izgleda pomalo blago i ukorćeno. Nije lako zamisliti ali, vjerujte ima ih više nego što mislite. Za takvu ekipu postoji Mugen, ekskluzivni tuner Hondinih automobila. Na tokijskom autosalonu, predstavili su RC20GT Type R Concept koji je u odnosu na redovni Civic Type R prikazao radiklaniji aero paket te unutrašnjost automobila sličniju trkačima.

Sada nam donose revidiranu verziju tog automobila, naoko identične vanjštine ali iz Mugena nas uvjeravaju da su ispeglali sve nesavršenosti u aerodinamici kako bi dobili paket spreman za bilo koju svjetsku automobilističku stazu. Trenutno nam nisu dostupni podaci o snazi nadolazećeg Mugena ali vjerujemo da se radi o osjetnom skoku u odnosu na „obični“ Hondin Civic Type R.


Mugen Type R RC20GT

Mugen Type R RC20GT

Mugen Type R RC20GT


Ovu posljednju verziju RC20GT Mugen naziva predprodukcijskim prototipom, što će značiti da je automobil vrlo blizu svojoj završnoj izvedbi koju s nestrpljenjem iščekujemo u specijaliziranim Hondinim salonima za klince usijanih glava.

Podsjetimo, Hondin tvornički Civic Type R u posljednjoj tržišno dostupnoj izvedbi isporučuje pozamašnih 320 KS uz okretni moment od 400 Nm. Uz takvu snagu motora, ubrzanje do stotke je 5.7 sekundi uz najveću brzinu iza koje se može sakriti dobar dio ograničenih njemačkih jurilica i viših klasa, 272 km/h. Stavimo to sada u perspektivu automobila s prednjim pogonom, doista impresivno.

Stoga strepimo što će sljedeće izaći iz Hondine kuhinje, priča se i o Civicu Type R sa pogonom na sve kotače, što bi uz logično povečanje snage lansiralo ovog oštroumnog Japanca u vanjsku orbitu vrućih jurilica megapopularne kompaktne klase.


Pogledaj galeriju


Mugen Type R RC20GT

Povratak na vrhpointer
Zatvori X