Pretraži
Možete li zamisliti život u potpuno autonomnom i potpuno električnom Volvu bez vozača ? Ovo je mobilni ured, dnevni boravak i prostor za zabavu u jednom!

Možete li zamisliti život u potpuno autonomnom i potpuno električnom Volvu bez vozača ? Ovo je mobilni ured, dnevni boravak i prostor za zabavu u jednom!

Objavljeno: 05/09/2018 / Autor: Vozim HR / Foto : Volvo

Volvo 360c : Možda to tako i ne izgleda, ali Volvo pruža ekonomičan prijedlog, tj. alternativu za kraće zrakoplovne letove business klase. Idealno rješenje za putovanja dužine oko 300 km nudi komfor premium klase, uz mogućnost transformacije 360c u spavaću kabinu. Princip je isti kao i kod business letova; malo surfaš, popiješ punoljetni Glenlivet prije spavanja, naručiš buđenje na samoj destinaciji i izlaziš odmoran na poslovni sastanak nakon dva kratka illyja, bez shuttleova, taxija, presjedanja i rikši.

Osim što bi ovakvo prometalo uzrokovalo zilionske gubitke zrakoplovnoj industriji definitivno bi nam i olakšalo život. No, naglasak ne mora biti nužno poslovan, uz grafikone, Dow Jones  i fina odijela iz Saville Rowa; potencijali su ogromni. Volvo tvrdi da je ovaj koncept više početak konverzacije, i to je odlično sažeto; ovo ne mora biti špranca našeg budućeg wi-fi međuumreženog fly-by-nešto života, ali nije loše za prvi predložak.Uostalom, tko može odoljeti ideji spavanja skroz do radnog mjesta? I spavali bi mirno jer bi pritom bili sigurni, bešavno povezujući posao, privatni život i odmor, bez ikakvog negativnog utjecaja vašeg transporta na okoliš. To bi naravno naglavce okrenulo sve naše navike i način života, baš kao i teške poslovne odluke vlasnika flota autobusa, zrakoplova, vlakova i drugih zastarjelih oblika i sredstava transporta. Za sve one koji vole svoj jutarnji mir bez tuđih pazuha u nozdrvama za vrijeme jutarnjih gužvi u kojima svi kasne na posao i još za to moraju platiti, ovo je ideja iz snova.

O spavalicama da i ne govorimo. Srećom, dok se ova sjajna ideja realizira već će postojati i odijela koja se ne gužvaju dok spavate, inteligentna pjena za brijanje koja se sama nanosi i skida i IC raspršivač vašeg omiljenog parfema, no to će vjerojatno Volvo staviti na listu dodatne opreme. Za sve nas koji cijenimo privatnost i točnost ovo sve zvuči predobro.

Do tada ćemo se morati snaći sa sporohodnim vozilicama, neefikasnim javnim prijevozom, spašavajući živu glavu pred klincima u troslovnim projektilima bez kontrole…


Pogledaj galeriju

Volvo 360c

Povratak na vrhpointer
Zatvori X