Pretraži
Može li bolje? Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra, a imat će i ručni mjenjač

Može li bolje? Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra, a imat će i ručni mjenjač

Objavljeno: 15/09/2020 / Autor: Tin / Foto: Nissan

Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra – Prošlo je gotovo 11 godina od kad je Nissan oduševio svijet svojim brutalnim modelom 370Z. Iako taj sportaš još dan danas ima poprilično konkurentne performanse, došlo je vrijeme da isti ode u zasluženu mirovinu, a novi nasljednik ugleda svjetlo dana.

Stoga ovaj japanski proizvođač već nekoliko mjeseci objavljuje različite ‘teasere’ kojima nam želi dočarati što možemo očekivati od nasljednika, a sada je došao i trenutak kada doznajemo malo više informacija. Nissan je objavio 30-sekundni videouradak koji nam pokazuje kratku priču o nastanku i karakteristikama novoga modela.

Prototip koji će ugledati svjetlo dana već 16. rujna naziva se Z Proto, a riječ je o modelu koji je inspiriran najznačajnijim Nissanovim ‘sportašima’ koji su nosili oznaku Z. Tako posljednji teaser pokazuje da sve započinje od karoserije koja je inspirirana legendarnim Datsunom 240Z, a nastavlja se sa svjetlima sprijeda i straga.


Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra

Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra

Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra


Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra

Prednja svjetla također su preuzeta s modela 240Z, ali ona straga su inspirirana drugim vrlo poznatim modelom – 300ZX. Snimka daje naznake da će novi prototip nositi i oznake Z baš kao što su to ponosno pokazivali i nekadašnji modeli, a konačno smo dobili i detalj koji su svi očekivali – zvuk motora.

Na samo nekoliko sekundi tijekom teasera se može čuti paljenje motora i poprilično agresivno nabijanje gasa, ali i to je dovoljno da stručnjaci počnu davati svoja mišljenja što bi se moglo nalaziti ispod poklopca motora. Tako brojni stručnjaci smatraju da će ovaj automobil pokretati 3,0-litreni motor V6 s dva turbopunjača kakav se može pronaći i u Infinitiju Q60 Red Sport.No najzanimljiviji dio tek slijedi – Nissan je u videouradcima jasno naglasio da će novi ‘sportaš’ imati i ručni mjenjač. S obzirom na to da se očekuje da će spomenuti motor razvijati oko 400 konjskih snaga i 475 Nm okretnoga momenta, lako je pretpostaviti da će ovdje biti riječ o pravom vozačkom automobilu.

Stoga s nestrpljenjem iščekujemo srijedu jer će tada biti otkriveno još više detalja o novome automobilu, a ujedno ćemo vidjeti i kako bi on mogao izgledati.


Pogledaj galeriju


Prototip Nissana 400Z vidjet ćemo već sutra

Povratak na vrhpointer
Zatvori X