Pretraži
Može li bolje? Ovaj luksuzni kamper ima čak i garažu za automobil

Može li bolje? Ovaj luksuzni kamper ima čak i garažu za automobil

Objavljeno: 26/07/2020 / Autor: Tin / Foto: Concorde

Ovaj luksuzni kamper ima i garažu – Kamperi su savršeno rješenje za sve one koji ne vole odmor provoditi samo na jednom mjestu. Takvom „kućom na kotačima“ mogu se seliti iz dana u dan, a svejedno ne izgubiti udobnost vlastitog doma. No zanesenjacima automobilima upravo to ponekad počne stvarati probleme jer bi na odmoru svakako voljeli provozati i svoje limene ljubimce.

Stoga je austrijska tvrtka Concorde stvorila rješenje za brojne automobiliste kojima je ovo bio problem. Naime, nedavno je predstavljen Concorde Liner GI, a riječ je o kamperu koji osim luksuznog smještaja nudi i garažu za automobil.


Ovaj luksuzni kamper ima čak i garažu

Ovaj luksuzni kamper ima čak i garažu

Ovaj luksuzni kamper ima čak i garažu


Ovaj luksuzni kamper ima i garažu

Kamper je baziran na Mercedesovom kamionu Atego, a napravljen je u dvije verzije – kraćoj 990 GI i dužoj 1090 GI. Kraća verzija ima garažu u koju je moguće smjestiti manji automobil poput Smarta ForTwo ili starijih Fiata 500 i Minija Morrisa.

Za one kojima to nije dovoljno, duža verzija može garažirati automobil duljine poput novog Minija Coopera, odnosno oko 3,9 metara. Iako je ovaj kamper reklamiran uz takve novije automobile, u te dimenzije već vidimo koliko je mogućih opcija automobila koji bi stali u garaži – Mazda MX-5, Caterham Super 7, Fiat 500 Abarth i slični.

Kamper ima zračni ovjes koji nudi udobnu vožnju, ali i pomoć prilikom garažiranja automobila. Automobil svakako ulazi u „garažu“ pomoću rampe pa zračni ovjes odlično služi kako bi nagib rampe bio što manji.No svakako nije sve u garaži. Concorde Liner GI ima vrlo luksuznu unutrašnjost koja bi trebala zadovoljiti i one najzahtjevnije. Tako se u interijeru mogu pronaći kuhinja sa svim potrebnim sadržajima, dnevni boravak, lijepa kupaonica te spavaća soba s bračnim krevetom.

Cijela unutrašnjost je dizajnirana vrlo praktično, ali i otmjeno. Većina namještaja je obložena drvom u boji mahagonija, pod je obložen brodskim drvom, a sjedeći namještaj je obložen kožom. LED rasvjeta i mnoštvo prozora svakako doprinose izgledu prostranosti, ali tu je i mogućnost da kupci mijenjaju unutrašnjost prema vlastitim željama.

Takav luksuz na kotačima treba i povući pa se ispod poklopca motora nalazi 7,7-litreni dizelaš sa šest cilindara koji razvija 300 konjskih snaga. No naravno, takav prekrasan kamper i košta, a početna cijena za najjeftiniju verziju je 350 tisuća eura (oko 2,6 milijuna kuna).


Pogledaj galeriju


Ovaj luksuzni kamper ima i garažu

Povratak na vrhpointer
Zatvori X