Pretraži
Mountune52 : Kako to izgleda kad se poznati Fordov tuner uhvati VW Golfa GTI-ja?

Mountune52 : Kako to izgleda kad se poznati Fordov tuner uhvati VW Golfa GTI-ja?

Objavljeno: 28/01/2020 / Autor: Petar Bondek / Snaga&Moć © Copyright Newspress Ltd

Mountune52 – Konfliktni naslov, zar ne? Da li tuneri ponekad zaglibe u vjernosti (ili zoni komfora) koje osjećaju prema jednom proizvođaču ili je pravim majstorima materijal zapravo – nebitan?


Paketić sreće? Čitajte štampana slova – i pogledajte alternativu fantastičnom Akrapoviču! © Copyright Newspress Ltd


Za sve one koji nisu upoznati s opusom Mountunea, moramo spomenuti da se radi o stvarno renomiranom tuneru koji je svoju slavu stekao 40-godišnjom tradicijom nabrijavanja – Fordova!

 

Mountune52  – Fino doziranje čarobne tuning-prašine

Kako to (nije mi jasno) da su se uhvatili baš “institucije”? Golf GTI je izazov, automobil koji je serijski toliko dobar da zvuči pomalo dosadno. No, kod takvih automobila (bez vidljivih nedostataka) je veća umjetnost ne pokvariti postojeće značajke i performanse, a manja dodati malo čarobne prašine…


Ovaj detalj je tu da impresionira dečke na tehničkom, ali opet – zar nije sjajan? © Copyright Newspress Ltd


Desetljeća utrkivanja donose know-how koji se ne može kupiti. To možete isprobati u Mountune Focusu m520, čija oznaka obilježava broj konjskih snaga u Focusu RS-u, no gdje stojimo s Golfom? Za manje od tisuću funti dobivate     mountune52 Golf Mk 7 GTI Stage 1 Power Upgrade s  mountune52 CAT-BACK ispušnim sustavom. Cilj je OEM osjećaj uz poboljšanje cijelog iskustva vožnje.

  

Bitno je spomenuti kalibraciju postojećeg DSG-a ili manualca, no bitnije su brojke – 310 KS i 475 Nm okretnog momenta za GTI-ja Sedmicu. GTI Performance naime raspolaže sa “samo” 245 KS, pa je ubrzanje od 5,5 s do 100 km/h uz 65 KS viška bitna promjena na bolje!


Dovoljno je atraktivan da ga svaku subotu skinete i polirate u vrtu, samo da kod susjeda proradi dobra stara hrvatska zavist! © Copyright Newspress Ltd


Sam stražnji lonac je malo umjetničko djelo iz područja protoka zraka – serija komora i Helmholtzovih rezonatora (pogledajte drugi video na Schwartzi englishu) osiguravaju kabinu bez neželjenih zvukova, ali svaki put kad se stisne papučica gasa – svjesni ste novostvorene zvučne kulise!

 

Kad se pogleda omjer uloženog i dobivenog, za ponudu godine nedostaje samo neki set “Shogun” noževa gratis! Pogledaj galeriju

Mountune52

Povratak na vrhpointer
Zatvori X