Pretraži
MotoGP NEWS: Fabio Quartararo i Maverick Viñales su od danas i službeno tvornički vozači Yamahe za 2021. i 2022.! A gdje je tu Rossi?

MotoGP NEWS: Fabio Quartararo i Maverick Viñales su od danas i službeno tvornički vozači Yamahe za 2021. i 2022.! A gdje je tu Rossi?

Objavljeno: 29/01/2020 / Autor: Petar Bondek / Rossijev dogovor slijedi sredinom sezone... Copyright: Yamaha Racing

Yamaha Factory Racing MotoGP Team je danas na svoj roster za 2021. i 2022. stavila očekivana imena – Fabia Quartarara i Mavericka Viñalesa! Ostaje samo jedno pitanje – što će Yamaha napraviti s Rossijem?

 

Fabio slavi – postalo je službeno! Copyright: Yamaha Motor Europe

Nije neko čudo, ovu vijest su svi očekivali – Yamaha želi čistu situaciju nakon ove sezone, pogotovo jer je Ducati krcat Phillip Morrisovom pinkom u potrazi na nasljednikom DesmoDovija.! Ovaj tjedan je bilo logično da se nešto zbiva, jer je i sam Rossi izjavio da nema ništa protiv nastavka karijere u satelitskoj momčadi…No, to treba uzeti s rezervom – Rossi će (ukoliko tako odluče on i Yamaha) nastaviti karijeru u satelitskoj momčadi – ali vrlo vjerojatno na trećem tvorničkom M1. Da, oni s dobrom memorijom se mogu prisjetiti da se isto dogodilo i na početku Rossijeve MotoGP karijere (na NSR500), kad je vozio treću Repsol Hondu u ponešto drugačijoj livreji.

 

Možda su Maverick i Fabio u boljoj formi, ali se dobro zna tko je Yamahina “Zlatna koka”…

 

Fabio je ispao iznenađenje desetljeća – do starta 2019. nije ga bilo nigdje – a onda je eksplodirao! Došao je kao “Plan B” nakon otkaza neodlučnog Pedrose, dobio je M1 sa specifikacijom ispod Morbidellijeve, da bi već u 2020. vozio tvornički motocikl posljednje specifikacije. Ipak, Fabiu nije uspjelo ono što je uspjelo Rossiju, Lorenzu i Viñalesu – pobijediti u debitantskoj sezoni!

 

Sam Rossi tvrdi da ne može parirati mladom Francuzu iz Nice u brzim zavojima. Postoji li veći kompliment? Copyright: Yamaha Motor Europe

Dvaput je pokleknuo protiv Honde #93 u posljednjem krugu, no nema sumnje da će već kroz manje od dva mjeseca biti stalna prijetnja Marquezu. Što s Rossijem? Predugo je u igri da bi vukao nesmotrene poteze, već je dvaput pogriješio s izborom (odlazak u Ducati i neodlazak u Suzuki) i zna da mu je Yamaha vječno dužna, no svjestan je i svojih 40-ih…i činjenice da se još uvijek sjajno zabavlja! Njegovu odluku ćemo saznati oko Sachsenringa i Brna kroz šest mjeseci. Maverick je odlučio raditi na svoj način i zapeo u razvoju – možda će mladi Francuz više naučiti od GOAT-a? Sedam podija u rookie sezoni je sjajan rezultat sam za sebe, no opći dojam je još pozitivniji…

 

Koliko je mladi Francuz dobar? Dovoljno da Marc Márquez počne raditi greške pokušavajući ga zastrašiti…

 

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X