Pretraži
MotoGP: Jorge Lorenzo kao Yamahin wildcard u Kataloniji je vijest tjedna –  uz pole-position Joea Robertsa!

MotoGP: Jorge Lorenzo kao Yamahin wildcard u Kataloniji je vijest tjedna – uz pole-position Joea Robertsa!

Objavljeno: 08/03/2020 / Autor: Petar Bondek / Copyright: Yamaha Motor Europe N.V.

MotoGP Jorge Lorenzo Yamahin wildcard u Kataloniji – MotoGP klasa ovaj vikend preskače VN Katara, Argentina je upitna, Teksas je proglasio “lokalno stanje katastrofe”, no prva vijest je definitivno objava da će Jorge Lorenzo biti Yamahin wildcard na mjestu gdje je sve otišlo nizbrdo za samog Lorenza – njegovoj voljenoj Kataloniji.


OK, vjerojatno se neće vratiti na Ballaugh Bridge na Isle of Manu na R1, ali se definitivno vraća na VN Katalonije, na istoj M1 koju voze Vale, Maverick i Fabio… Foto: CHARLES MCQUILLAN/PACEMAKER.


Mnogi su mislili da nakon emotivne Valencije više nikad neće vidjeti JLo-a na MotoGP gridu, no…Jorge je trostruki svjetski prvak koji provodi život na dva kotača od svoje treće godine.

 

MotoGP Jorge Lorenzo Yamahin wildcard u Kataloniji – Da možda više voli pecanje…

Ne zanima ga pecanje (kao što je slučaj s Caseyem) i nema svoju momčad na gridu (poput njegove nemeze Valentina), a problem s kralježnicom iz Assena je očigledno nešto s čim se može nositi. Jorge misli da ipak ima još nešto za ponuditi – ozljeda koja je započela sve je zapravo bila nusprodukt promašenog kočenja Marqueza u Aragonu, slijedila je kobna greška baš na domaćem terenu (i čišćenje tri glavna Hondina konkurenta), te na kraju i težak pad u Assenu koji je uzrokovao pogršanje stanja sa zdravstvene…i Hondine strane. Yamaha je reagirala prva…

 Da li će povratak na domaćoj stazi možda ličiti na Goranov wildcard Wimbledon? To bi bila priča! Copyright: Yamaha Motor Europe N.V.


Osim što MotoGP postaje upitan za Argentinu i SAD, wildcard Jorge je prva vijest, naravno uz Robertsov pole-position u klasi Moto2 u Kataru – prvi američki nakon 10 godina! Eto – i bez MotoGP klase će biti ponešto spektakla u pustinji!

Spektakl još samo može pokvariti Corona virus,  jer kako stvari stoje sezona ne izgleda dobro…


Jorge još uvijek pamti poraz Barce od strane Intera u posljednjem zavoju VN Katalonije 2009… Copyright: Yamaha Motor Europe N.V.


Bilo bi sjajno kada bi Jorge demonstrirao svoj metronomski dosljedan stil vožnje na M1 s kojom je oduvijek imao sjajan odnos. Možda nikome nije simpatičan, no svi znaju kakav je moto-Spartanac Jorge Lorenzo! Kod njega “Molon Labe” nije samo filmski citat, nego životna filozofija…Pogledaj galeriju

MotoGP Jorge Lorenzo Yamahin wildcard u Kataloniji

Povratak na vrhpointer
Zatvori X