Pretraži
MotoGP: Johann Zarco od danas i službeno na burzi – tvorničkog KTM-a preuzima Mika Kallio!

MotoGP: Johann Zarco od danas i službeno na burzi – tvorničkog KTM-a preuzima Mika Kallio!

Objavljeno: 18/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Zarco je postao i više nego nepoželjan u REd Bull KTM-u

Šef Pit Beirer i ostatak tvorničke MotoGP ekipe KTM-a su ostali toliko osupnuti nekvalitetom izvedbe Johanna Zarcoa u Misanu da su mu ekspresno uručili otkaz…

Svakom vrhunskom vozaču se može dogoditi da u krivo vrijeme završi u krivoj momčadi – Rossi je uletio u najgore vrijeme u Ducati, Lorenzo vozi Hondu kao da je Tomos, Alonso je pokopao i sebe i McLaren više vrijeđajući Hondu nego što je radio na evoluciji bolida, no svi su manje-više pokazivali želju za boljim performansama. Johann Zarco je ispao preinertan za to društvo – zlatni dečko Tech 3 Yamahe pod umjetničkom rukom Hervea Poncharala je trebao biti pokretač uspjeha KTM-a u elitnom društvu, no …

 

Dati ostavku i onda dobiti trenutačni otkaz – to ne može svatko!

Bezbroj padova i mizernih rezultata, uz odličan nastup Pola Espargara na identičnom RC16 doveo je do toga da KTM uruči Zarcou trenutačni otkaz – iako ga je ovaj već i sam dao!

Početak je bio indikativan – u Valenciji u studenom prošle godine je Zarco na kTM-u kasnio za najbržima čak 2,5 s – u svijetu MotoGP-a gdje se prvih deset nađe unutar pola sekunde – to je vječnost. Zarco je doveden kao vozač koji će svojim bravuroznim vožnjama dovesti KTM do onoga što vodstvo austrijske tvrtke pokušava od početka – kopije Honde.

Zarco je na početne kritike odgovorio kiksevima, padovima i nemogućnošću promjene pristupa. Dovizioso se prilagodio Ducatiju, Marquez Hondi, Rins Suzukiju a Zarco? Zarco je nastavio s mizernim izdanjima. Prve dvije utrke u 2019. je započeo kao 15., pa su ga kamere uhvatile u kritici motocikla u Jerezu, napustio ga je dugogodišnji agent (Fellon), a on je nastavio voziti V4 KTM kao da je redna Yamaha. U Brnu je doživio labuđi pjev -treće startno mjesto, da bi utrku kasnije u suzama nakon KTM-ovog domaćeg GP-a objavio šefovima da na kraju sezone napušta momčad.

Šok je bio pojačan činjenicom da je KTM baš u to vrijeme objavio punu koncentraciju na RC16 i MotoGP uz stavljanje ostalih programa po strani. Zarco nije našao drugi angažman, a nakon rušenja OLiveire u Silverstoneu i 11. mjesta u Misanu je uprava odlučila – pokazati mu vrata i do kraja sezone dati šansu uvijek vrijednom Miki Kalliu.

Da, Oliveira će ga vjerojatno zamijeniti 2020., no što sa Johannom? Vrhunski sport je kao prvo psihološko mučilište, a tek nakon toga teren za dokazivanje vozačkih sposobnosti. Francuska ima novog MotoGP junaka, a on se definitivno ne zove Johann – već Fabio.

U samom vrhu si onoliko dobar kao i tvoja posljednja utrka…a dok je 180 ljudi trošilo prekovremene i 40 milijuna Eura da mu složi konkurentan motocikl – on ih je javno popljuvao.

To se ne radi nigdje dragi Johanne….

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X