Pretraži
MotoGP: Johann Zarco nakon Motegija preuzima Nakagamijevu LCR Hondu do kraja sezone?

MotoGP: Johann Zarco nakon Motegija preuzima Nakagamijevu LCR Hondu do kraja sezone?

Objavljeno: 14/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Rano je za prvi travanj, postoji šansa da zarco potpiše za HRC za 2020.! [email protected] Bull Content Pool

Ovo je skoro gotova stvar, no ono što ova najava otvara je možda i najveća potencijalna senzacija posljednjih godina?

Pit Bierer, sada već bivši šef Johanna Zarcoa je izjavio da nema nikakvog problema da Francuz još ove sezone prijeđe u neki drugu momčad, iako je još uvijek na platnom spisku KTM-a do kraja godine…

 

Loš feeling za osjećaj?

Mržnja je možda plitka riječ za opis Biererovih emocija prema Francuzu u čije je ruke prije dvije godine stavio budućnost svoje skupe momčadi, da bi ovaj u Misanu parkirao KTM jer “je imao osjećaj da više ne drži motocikl…! Ukratko, osjećaje koje gaji Bierer prema Zarcou su skoro identični onima koje Puig gaji prema Lorenzu.Kako takve izjave djeluju na 100-ak ljudi u tvornici i 30-ak na samoj stazi koji ulažu najbolje godine svog života u svaku stotinku tog naprasno parkiranog motocikla? Zaključite sami, no ostaje činjenica da je Idemitsu LCR Honda kontaktirala Zarcoa kao potencijalnu zamjenu za Taku Nakagamija.

Polako, nemojte odmah skakati sa stolaca, radi se o zamjeni radi operacije ramena & posljedica”arm pumpa” nakon VN Japana u Motegiju. Priču je zakotrljao Oriol Puigdemont s Motorsport.com-a, da bi je kasnije potvrdio sam Zarco u intervjuu Thomasu Baujardu iz Moto Journala.

 

Kakav god da je psihijatrijski slučaj, Zarco je ipak dvostruki svjetski prvak (možda ste zaboravili 2015. i 2016.?), i njegov talent (za razliku od ubrojivosti) nikad nije bio upitan!

 

No, cijela saga otvara još jednu drugu – onu s brojem 99…Vodstvo HRC-a je s jedne strane oduševljeno izvedbama Marca Márqueza, no s druge strane potpuno u panici radi izvedbi najbolje plaćenog vozača na gridu – Jorgea Lorenza.

Još gore, dok Yamaha M1 podjednako odgovara Quartararu, Rossiju i Vinalesu, Honda RC213V je isključivo motocikl Marca Márqueza. Crutchlow i Nakagami se muče s motociklom za kojeg Cal tvrdi “da odbija skrenuti“, a o Lorenzovoj sezoni bi se mogao snimiti horor – ili tragikomedija, ovisno iz čije perspektive gledate!

Najgori tvornički vozač na gridu u posljednje dvije sezone ima još jednu ponudu – kao zamjena za Jonasa Folgera za #1 test vozača Yamahe, kojeg će slijedeće godine podešavati premješteni Rossijev “šef garaže” Silvano Galbusera.

Hollywoodski rasplet bi bio podij za Zarcoa u posljednje tri utrke sezone i ono o čemu se šuška još od Jereza – terminaciji Lorenzovog ugovora za 2020. Koliko god to SF-ovski zvučalo, možda bi to bilo najbolja solucija za sve!

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X