Pretraži
MotoGP: Aprilia s potpuno novom RS-GP20 očekuje sve prednosti V4 konfiguracije…

MotoGP: Aprilia s potpuno novom RS-GP20 očekuje sve prednosti V4 konfiguracije…

Objavljeno: 23/02/2020 / Autor: Petar Bondek / Predivna, tako talijanska a čini se - i brza? Copyright: 2020 Lulop.com

MotoGP Aprilia RS-GP20 – Aprilia Racing Gresini je prije nekoliko sati predstavila dugoočekivani RS-GP20, novi V4 prototip na gridu!


MotoGP Aprilia RS-GP20

“Mesožder” Iannone, Bradley Smith i Aleix Espargaro poziraju uz potpuno nove RS -GP 20-ke Copyright: 2020 Lulop.com


Tradicija je dvosjekli mač – ukoliko je slijedite bez obzira na posljedice možete se naći u neobranom grožđu – i pripadajućoj bodljikavoj žici. No, kada vam sve govori da slijedite krivi koncept, tradicija više nije bitna – promjena filozofije donosi rezultate, a rezultati donose ono najvažnije u sportu – novac. Aprilia srećom ima komfor posjedovanja nekoliko tradicija – u ovaj igri su već predugo da ne bi iskoristili znanje koje imaju. Pogotovo kad imaš najsporiji motocikl na gridu…

 

MotoGP Aprilia RS-GP20  – Aprilia je u dugom lovu na 55. svjetski naslov

Znate li tko je jedini proizvođač koji je u posljednjih 20 godina konstruirao motocikle s 1,2, 3 i 4 cilindra, dvotaktne i četverotaktne?

Za istog su naslove osvajali Loris Reggiani, Alessandro Gramigni, Kazuto Sakata, Max Biaggi, Loris Capirossi, Valentino Rossi, Roberto Locatelli, Manuel Poggiali, Alvaro Bautista , Jorge Lorenzo, te Julian Simon i Nico Terol ? 54 naslova svjetskog prvaka znači hrpu srebrnine u vitrinama, no na većinu pehara se već uhvatila patina…


Aleix tvrdi da je ova RS-ica nešto potpuno drugačije…Vremena u Sepangu i Kataru to i dokazuju… Copyright: 2020 Lulop.com


Aprilijin capo Massimo Rivola ide va banque – upregnuo je sve resurse u stvaranje potpuno novog MotoGP motocikla. Prednost takvog pristupa je u tome što je stvaran po aktualnom pravilniku, pa nije stvar u adaptaciji već postojećeg motocikla. Novi V4 pod 90 stupnjeva ima bešavni mjenjač razvijen unutar tvornice, 280 KS i ravnicom u Mugellu bi njegov Akrapovič trebao vrištati pri 340 km/h.

 

Ono što se odmah primjećuje je “skliski” dizajn – ovo je Miss MotoGP grida, u tricolori izvedbi s krilom koje bi oduševilo i samog grofa Francesca Baraccu!

 

Danas u Kataru je Aleix Esparagaro već u prvih sedam, dok Iannone još uvijek čeka presudu oko uporabe anaboličkih sterodida, zbog kojih je pao na ponovljenom doping-testu. Navodno ih je zaradio konzumacijom nekog sumnjivog šnicla, pa već razmišlja o veganstvu. Izgleda da je konzumacijom crvenog mesa dobio i nešto na agresivnosti, jer je prije nekoliko sati tvrdio da je nova RS-ica zapravo rađena po njegovim instrukcijama…što je pomalo blesavo i djetinjasto.

  

Aleix je naravno poludio na licu mjesta, i objavio prekid svih komunikacija s ne baš najbistrijim vozačem na gridu, kojem će najvjerojatnije biti ukinuta licenca….Dotada mu je zamjena  Bradley Smith. Blago njemu.
Pogledaj galeriju

MotoGP Aprilia RS-GP20

Povratak na vrhpointer
Zatvori X