Pretraži
Moto GP : Marquez započeo tajlandski vikend čudovišnim highsideom i magnetskom rezonancom !

Moto GP : Marquez započeo tajlandski vikend čudovišnim highsideom i magnetskom rezonancom !

Objavljeno: 04/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Screenshot, Honda Racing Corporation

Marc Márquez ponekad liči na Davida Dunna (Bruce Willis) iz “Unbreakable” M. Night Shyamalana. Možda je on stvarno neki svemirac od vrhunske gume u ljudskoj formi?Marc Márquez nije na mom popisu pet omiljenih moto-zvijezda, no o mišljenjima i anatomiji smo već dovoljno pisali. Ono čemu se divim kod njega je da uvijek vozi sa 120%. Niti je Honda najbolji motocikl na gridu niti su ostali vozači materijal za Moto3 ili Alpe-Adria kup – ali uz Marca stvarno izgledaju tako. Upravo zato mu se događaju stvari poput ove na prvom slobodnom treningu u Buriramu – na poptuno “zelenoj” stazi je nakon nekoliko uzastopnih desnih zavoja prebacio u lijevi, rano otvorio gas – i poletio.

 

Ta odvratna, odvratna riječ s “H” …

 

“Sram vas bilo – NIJE HONDA!” kaže Marc… @Honda Racing Corporation

Highside je riječ koju nijedan motociklist ne voli ni pročitati, a kamoli doživjeti. Ovaj jučerašnji je zabolio svakog tko je gledao trening, a Marc će ga osjećati i za Uskrs. Odmah je prevežen u Clinicu Mobile, pa nakon toga u bolnicu na MRI – nalazi govore da je opet ispao Mr. Nesalomljivi. Prošle godine je sličnu katastrofu u Tajlandu doživio Lorenzo, no on se kao i uvijek – gadno polomio.

U tijeku je drugi slobodni trening i Marc izgleda otprilike poput mene kad se u pet ujutro vratim s ležerne popodnevne kavice s frendovima, no tek su ga u posljednjih 10 minuta sustigli Quartararo, Viñales, Morbidelli, Miller i Rossi.

Marcu se divi i drugi vozač Honde – Crutchlow kojem nije jasno kako vozi  na tom nivou i pada  preko 20 puta po sezoni a osim puknute ključne kosti nije imao većih ozljeda.

 

Svi se sjećamo još jednog “gumenog” Španjolca –  Rubena Xausa, koji je nakon brojnih highsidea kod kuće ugradio trampolin, pa je navukao kombinezon i kacigu – i vježbao padove!

Šteta što se Pedrosa uvijek polomio prije takve ideje!

“El Diablo” će 2020. sigurno biti na trećoj tvorničkoj Yamahi. Sve ostale opcije nemaju smisla! @Yamaha Racing

Da, Diego Gubellini – Quartararov glavni mehaničar  očigledno sjajno radi svoj posao, jer se šuška o tvorničkoj Yamahi#20 za 2020., a isto očekuje i Valentino Rossi od svog budućeg Čovjeka#1 – Davida Muñoza, koji će slijedeće sezone zamijeniti već pomalo ocvalog Galbuseru (koji seli u test-momčad).

Galbusera je s Rossijem od odlaska genijalnog Jeremyja Burgessa, koji je slijedio Rossija iz Honde u Yamahu. Muñoz je ionako na Rossijevom platnom spisku, jer je dosad slagao motore Nicoli Bulegi  u Rossijevom SKY Racing Team VR46 , a prošle godine je pomogao Peccu Bagnaiji da osvoji Moto2 naslov.

Uglavnom, pred nama je vikend u kojem će Marc vjerojatno otvrditi naslov, Rossi izgleda dobro (kao i ostale Yamahe), a kad još ubacimo monsun u jednadžbu – ovaj vikend papuče na noge i daljinski u ruke! Samo se ne zaboravite probuditi ranije!

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X