Pretraži
Mora da je sjajan osjećaj imati Speedster u rukama i na ruci u isto vrijeme!

Mora da je sjajan osjećaj imati Speedster u rukama i na ruci u isto vrijeme!

Objavljeno: 08/05/2019 / Autor: Petar Bondek / © 2019 Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Sve je jasno – Speedster će biti posljednji Porscheov 991 i u skladu s tom ekskluzivom bit će proizveden u samo 1.948 primjeraka…baš kao i istoimeni Porsche Design sat u dvije verzije koji od danas kreće u prodaju u EU!

Porsche voli sam obavljati prljav posao, a pošto mu je mehanika jača strana ne prepušta izradu mehanizama nekome drugom u švicarskim brdima, nego se uzda u svoje vlastite snage – dokaz tome je Porsche Design Manufaktur kalibar, Werk 01.200 s flyback funkcijom i COSC certifikatom!

Elferi nikada ne umiru

Prekrasan sat možete i personalizirati po boji Vašeg Speedstera, koji sa svojih 375 kW/510 KS iz 4,0 litrenog boksera pruža optimalni odnos performansi i ljepote. Da, za samo 12,2 s ste na 200 km/h a serijske PCCB koče bolje od Titanicovih sidra smotanih oko stupa rasvjete…Speedster ima sve; predivan motor, ručni mjenjač s auto – blipom, upravljivu stražnju osovinu i maksimum od 310 km/h – tko može tražiti više od jednog automobila?

 

Jedino što nedostaje su Porsche Design Chronograph 911 Speedster / Chronograph 911 Speedster Heritage Design na vašoj ruci, kao neraskidiva veza vozača kultnog Elfera sa svojim strojem. Zvuči romantično, no tako i treba biti sa sportskim automobilima! Po čemu se flyback razlikuje od ostalih kronografa? Resetira se jednim klikom gumba i mjeri novi krug – ostalim štopericama treba tri klika…eto, sad znate i to!

Da, ovo će biti posljednji 991, s nama je još od Frankfurta 2011., a moramo priznati da je njegov glavni&odgovorni dizajner Michael Mauer napravio korak od  sedam milja – ovo je dosad najatraktivniji 911 i definitivno najprodavaniji, što je samom Porscheu još bitnije. 911 već odavno nije Porscheova zlatna koka (zato postoje SUV-i), no samo pomislite kako bi svijet izgledao bez njega? Stoga, veselimo se novoj generaciji koja se nalazi u finaloj fazi testiranja! Da, već odbrojavamo minute na našim flyvbackovima! Vi se za svoje obratite buticima Porsche Designa!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X