Pretraži
MITSUBISHI MI-TECH je fantastični buggy s plinskom turbinom i električnim 4WD !

MITSUBISHI MI-TECH je fantastični buggy s plinskom turbinom i električnim 4WD !

Objavljeno: 23/10/2019 / Autor: Petar Bondek / @Newspress

Lagan, zabavan, nezaustavljiv – vraća li se Mitsubishi Pajerovim korijenima?

To je to  – ako je Rivian pokazao Tesli (i svima ostalima) kako treba izgledati pick-up/terenac budućnosti, onda je Mitsubishi danas dao sjajan prijedlog što se tiče kompaktnog 4WD vozila za slobodno vrijeme. Izgleda da su u Tokiju svi skinuli rukavice – dizajn većine koncepata je hrabar, s naglaskom na lakoću i jednostavnost – nešto uz što hibride i strujiće dosad nismo mogli spojiti.

Mitsubishi je podigao letvicu tamo gdje mu najviše odgovara – na teren! Predivan koncept bez krova i vrata izgleda kompaktno poput oklopljenog Topolina, sav u heksagonskim oblicima, naotečen na svim pravim mjestima. Pajero Pinin novog doba? zašto ne?

 

MISIJA: Gušt na svim podlogama!

Namjena ovog plug-in hibridno-električnog  SUV-a je zadovoljstvo u vožnji na svim podlogama. Kompaktan, lagan, pregledan i maksimalno zabavan, pogonjen  laganim PHEV sustavom – četveromotornim 4WD-om u kombinaciji s mnogim sustavima vozačke pomoći upakiranih u zgodnom malom Mitsubishiju.

Kao generator snage novog PHEV sustava služi lagani i kompaktni generator s plinskom turbinom, na mjestu tradicionalnog benzinskog motora. Da, bila je prevelika rupa između Chaparrala 2J i Lotusa 56 do današnjih dana!Plinska turbina ima gomilu prednosti – od izuzetno male težine i istih takvih dimenzija do fleksibilnosti pri izboru pogonskog goriva – rade podjednako dobro na kerozin, dizel ili alkohol, što već nudi određeno podneblje. Integrirane funkcije Super All Wheel Control (S-AWC) rade uparene s Quad Motor 4WD Sustavom te prednjim i stražnjim Dual-Motor Active Yaw Control (AYC) jedinicama. Alles Klar, Herr Kommissar?

Potrošnja, performanse i sve bitne informacije se projiciraju ravno na AR-HMI vjetrobransko staklo, tako da nikad ne skidate pogled s terena ! Mjerač nagiba  je još jedan super gadget koji su u analognom obliku voljeli svi vlasnici Pajera, a sad se prostire cijelom panoramom! Prednost elektromotora leži u mogućnosti stvaranja 180° donuta na mjestu, uz suprotno postavljene prednje i stražnje kotače. Rekao sam Vam da je ovo vrlo zabavan Mitsubishi, zar ne?

 

M označava Mitsubishi, dok slovo I označava  Inteligentno, Ingeniozno i Inspirirano. Bar MI to kužimo!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X