Pretraži
Da li bi platili 810.000 kn za originalnog MINI-ja? Vjerojatno ne, no ovaj MINI je toliko puta bolji od originala…

Da li bi platili 810.000 kn za originalnog MINI-ja? Vjerojatno ne, no ovaj MINI je toliko puta bolji od originala…

Objavljeno: 11/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Možda sam slab na restomod scenu – izvlačenje maksimuma iz kombinacije emotivnog dizajna iz prošlosti uz dodatak moderne tehnologije koja ne smije istupiti u prvi plan je zapravo poput žongliranja mačevima – sve izgleda spektakularno, ali jedan krivi potez…

 

Vrijeme za tortu i slavljenički stout!

Samo uski krug onih najboljih žonglira bez greške – Singer, Alfaholics, Emory Motorspots, Eagle – i navedeni mogu staviti cijenu koju žele na svoj proizvod, jer nude stvarno nešto posebno! Ova scena je čak natjerala velike proizvođače da se i sami bace u restomod business – pogledajte samo Aston Martina i njihove male serije DB4-ki po nekoliko milijuna Eura!

Gdje je u toj priči David Brown Automotive? U samom vrhu, kao što možete vidjeti na naslovnoj slici. Njihov Mini Remastered je dobio najnoviju izvedenicu – Oselli Edition, koja je zapravo rođendanska edicija – MINI je predstavljen 26. kolovoza pradavne 1959. – i još danas navlači osmjehe na naša lica. Nikad mi nije bilo jasno u čemu leži njegov šarm – izgleda poput preslatkog pokislog šteneta kojeg bi najradije zamotali u dekicu i odnijeli kući, no s druge strane, to simpatično štene je osvojilo rally Monte Carlo!

 

Upravo ovaj MINI je za današnja vremena veća “faca” od bilo kojeg modernog Lamba, Ferkija ili Porše parkiranih pored njega

 

Ukoliko pozornije pogledate, ovaj MINI baš i nema previše zajedničkog s onim serijskim – od LED svjetala, Osellijevog 1.420 ccm Stage 3 motora, petbrzinskog mjenjača, podesivih SPAX-ovih amortizera, 13-colnih Enkei felgi i školjkastih sjedala…popis je poduži!

Svaki dio ovog MINI-ja je ručno obrađen, poboljšan i ojačan – od karoserije na dalje. Nudi 40% više snage od originala – 100 KS je i više nego dovoljno za spektakl. Boje su dvije – bijela i siva, uz izbor boja trkaćih traka, a opcijski je i zaštitni kavez (napola u koži), Sabeltovi pojasevi u pet točaka, a ukoliko želite (i platite) možete dobiti i  Alacantaru, pripadajuću kacigu, kombinezon… tko može tražiti više?

Ovo je stvarno predivan bombončić, na toliko različitih načina – odjednom!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X