Pretraži
MINI John Cooper Works GP – što nudi treća generacija limitirane edicije – osim 306 KS?

MINI John Cooper Works GP – što nudi treća generacija limitirane edicije – osim 306 KS?

Objavljeno: 20/11/2019 / Autor: Petar Bondek / Stigao je san svakog šminkera koji drži do sebe! © Copyright BMW AG

MINI John Cooper Works GP : Što ima novog u “Paradise Cityju”? Za početak – MINI JCW GP!

MINI John Cooper Works GP

Karbonski bargeboardovi su detalj po kojem ćete ga razlikovati od ostale braće – naravno – ukoliko imate problema sa sluhom! © Copyright BMW AG

OK, baš i nije tako ekstreman kao što smo očekivali, skoro pa i ne predstavlja neku veliku promjenu u odnosu na GP druge generacije, no bitne se stvari nalaze s druge strane sive karoserije – dvolitreni turbo benzinac s 306 KS i 450 Nm, uz čiju pomoć JCW GP ubrzava do 100 km/h za 5,4 s i ne staje sve do 265 km/h.Nije loše za hatchback! Svu tu snagu na prednje kotače prenosi osamstupanjski Steptronic, a sve bitne parametre možete pratiti na zaslonima dimenzija starih Trinitrona.

Da, centralni zaslon je polubrat HAL-a 9000 iz Kubrickove “Odiseje”! © Copyright BMW AG

 

MINI John Cooper Works GP : Oprezno pri parkiranju!

Većina od 3.000 komada je već bezecirana, no možda za Vas postoji još koji komad – iako nije jeftin – preko 40.000 Eura u rodnoj Njemačkoj!

 

Nije malo za dvosjed nakrcan alcantarom uz koju ne smijete ni pomisliti na burek i jogurt..a kad još dodate PPMV nećete ni pomisliti na burek – jer će Vam biti zlo!

 

Ako baš ne morate isfuravati tešku šminku i nemate problema s 0,7 s slabijim ubrzanjem i Hyundai i30 N će Vam super doći  za podizanje rejtinga i adrenalina…

Na Estorilu se osjeća kao kod kuće – no ni Nordschleife mu nije strana! © Copyright BMW AG

 

Ono što veseli je ponavljanje već poznatih detalja s prve dvije generacije – sivo-crno-crvena kombinacija, 18-colni kotači s četiri kraka, a nedostatak stražnjih sjedala i usijani “strut brace” na njihovom mjestu sugerira da bi bilo OK odvesti ovog najskupljeg MINI-ja negdje gdje je trava zelena a pasice lijepe…I oprezno pri parkiranju – lakiranje karbona je pomalo zeznuto!

Pogledaj galeriju

MINI John Cooper Works GP

Povratak na vrhpointer
Zatvori X