Pretraži
MINI Clubman i Countryman John Cooper Works će biti najsnažniji Miniji sa 306 KS!

MINI Clubman i Countryman John Cooper Works će biti najsnažniji Miniji sa 306 KS!

Objavljeno: 15/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: BMW AG

MINI je pregazio dvije muhe jednim pogonom na sve kotače – lansiranje JCW Clubmana i Countrymana u isto vrijeme je praktičan potez! Pogotovo jer imjau mnogo toga zajedničkog!

Šezdeset godina tradicije legendarnog brenda je obilježen i lansiranjem dva prestižna modela koji baš i nemaju veze s MINI-jevom tradicijom. I MINI s pet vrata je dovoljno čudan u usporedbi s originalom, no današnja vremena su takva – kad je profit u pitanju nema svetih krava – zato će se na cesti uskoro sretati Ferrari Purosangue i MINI JCW Countryman/Clubman! No, nitko ne može reći ništa protiv performansi – ni jednog ni drugog!

 

Sve je ujednačeno

MINI TwinPower Turbo tehnologija nudi  55 kW/75 KS i 100 Nm više nego prije, što je značajan pomak! Uz 450 Nm i 306 KS Clubman ubrzava do 100 km/h za 4,9 s dok Countrymanu treba 0,2 s više. To je 1.5 s brže od prošle generacije. ALL4  pogon na sve kotače je standardan, a nabrijana braća imaju osambrzinski sportski Steptronic mjenjač s mehaničkom šperom na prednjim kotačima.

Uz snagu su paralelno povećane i kočnice koje su potpuno u skladu s performansama – 360 × 30 millimetara sprijeda i  330 × 20 mm straga, a čeljusti su agresivno crvene boje, čisto da se naglasi kako vrijedno rade

. Pošto cijeli paket mora biti usklađen JCW duo je dobio specijalni ispušni sustav koji ispušta lijepo odmjerene decibele ali i regulira ispušne plinove kroz filtar čestica. Da, mislilo se na sve! Ipak je MINI zlatna koka koncerna!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X