Pretraži
Mil-Spec sredio još jednog Hummera H1. Svaki je poseban i nikada ih nije previše.

Mil-Spec sredio još jednog Hummera H1. Svaki je poseban i nikada ih nije previše.

Objavljeno: 05/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Mil-Spec

Nije ovo samo do Hummera H1, cijeli je to novi pokret u svijetu starijih automobila, osobito terenaca u SAD-u. Znamo da Amerikanci pate na velike stvari, na SUV-ove, terence, pickupove ili ti ga kamionete kako bismo ih mi ovdje zvali ali što mi znamo o pickupovima jer to je kao da nama Amerikanci dociraju nešto o gradskim kompaktima i superminijima.

Zato tu postoji tvrtka Mil-Spec iz američke savezne države Michigan koja se specijalizirala za Hummere i to kao svojevrsni startup. Vodi ju „mlađarija“ od kojih 20 i sitno godina ali dečki znaju svoj posao. Da znaju, samo pogledajte slike u prilogu pa će vam sve biti jasno da tu nije riječ o amaterima. Trend o kojem govorimo je izrada tzv. restomoda, oživljavanje starijih automobila, ne nužno oldtimera i njihova modernizacija.

Modernizacija podrazumijeva opremanje automobila novim i suvremenim dijalovima što ih u pravilu čini pouzdanijima, povoljnijima za daljnje održavanje a nerijetko im mijenja vozne osobine ovisno o tome kako autor ili budući vlasnik žele da finalno vozilo bude složeno. Mil-Spec je svog prvog Hummera složio još 2015. godine. Reći ćete, nije to neka karijera i iskustvo zbog kojeg ćete pasti za stražnjicu.

No, jeste li pogledali slike i obratili pozornost na detalje? Osim toga, zadovoljni kupci Mil-Specovih vozila dovoljan su dokaz njihove stručnosti i pouzdanosti vozila koje sređuju. I kod ovog Hummera, Mil-Spec se vodi provjerenom recepturom što znači da se pod haubom nalazi motor primjeren karakteru vozila.


Mil Spec H1

 

Mil Spec H1

Mil Spec H1


Doslovno kamionski 6.6-litreni Duramax dizelaš u V8 konfiguraciji isporučuje pozamašnih 500KS. Nemojte se zabuniti, nije Mil-Specov H1 namijenjen da lovi Porschea Cayennea ili Lamborghinija Urusa po Autobahnu. Njegova namjena je drugačija, ekstremno terenska. Uz velikih 500 KS, ovaj Hummer H1 isporučuje i slasnih 1,350 Nm okretnog momenta.

Sve to prenosi preko automatskog Allison mjenjača sa šest brzina ali ne više na sirovi tvornički Hummerov stalni pogon na sve kotače. Mil-Spec ga je odlučio zamijeniti jednostavnijim sustavom prijenosa kakavi se često viđaju na pickupovima iz redova General Motorsa.

Upečatljiva mat crna boja izvana zaokružena je polusjajnim detaljima, dok je kabina vozila obložena Nappa kožom i višestruko prošivena sa personaliziranim naslonima za glavu i Momo Prototipo sportskim volanom. Hummer ne bi bio Hummer da nema izvrsne terenske mogućnosti pa je tako ovaj opremljen robustnim osovinama, dijelovima ovjesa sa vojnog Humveeja a produljen je i hod ovjesa na velikih 33 centimetra.


Pogledaj galeriju


Mil Spec H1

Povratak na vrhpointer
Zatvori X