Pretraži
Messi, Rakitić i Suarez više neće voziti Audi: Cupra postaje službeno vozilo FC Barcelone

Messi, Rakitić i Suarez više neće voziti Audi: Cupra postaje službeno vozilo FC Barcelone

Objavljeno: 10/07/2020 / Autor: Tin / Foto: Cupra

Cupra postaje službeno vozilo FC Barcelone – Cupra je početkom ožujka predstavila svoj prvi SUV Formentor, koji bi trebao konkurirati brojnim sportskim SUV-ovima na tržištu. No s obzirom na to da je salon automobila u Ženevi otkazan te da je premijera izvedena online, Formentor nije dobio pažnju kakvu je i zaslužio.

Riječ o automobilu koji je baziran na Seatu Tarracu, ali u njega se ugrađuju znatno snažniji motori, ima poboljšane vozne karakteristike te postoje brojne mogućnosti personalizacije. Tako kupci mogu odabrati između dvije verzije Formentora, a to su ona s 1,4-litrenim hibridom i 245 konjskih snaga te ona s 2,0-litrenim benzincem i 310 KS.

Cupra je za razliku od Seata dovela dizajn ovog SUV-a na veću razinu pa se uz njega nude i 19-inčni aluminijski naplatci, poboljšani ovjes, sportska unutrašnjost i stražnja povezana LED svjetla.

Cupra postaje službeno vozilo FC Barcelone

No sada je došlo vrijeme da se Formentor promovira kako i zaslužuje, a Cupra je to napravila na najbolji mogući način – potpisala je ugovor o sponzorstvu s FC Barcelonom. Cupra Formentor tako će postati službeno vozilo najjačeg kluba na svijetu, a Audi odlazi u povijest nakon dugogodišnje suradnje.


CUPRA Formentor

Cupra postaje službeno vozilo FC Barcelone


“Imenovanje Cupra Formentora službenim automobilom FC Barcelone prirodan je potez. Ovaj je model dizajniran, razvijen i proizvodit će se u Barceloni, gradu u kojem su ove dvije marke rođene i iz kojeg želimo nadahnuti svijet“, objašnjava Wayne Griffiths, predsjednik uprave Cupre.

FC Barcelona i Cupra su već prošle godine dogovorili ovu suradnju pa će sada već krenuti i isporuke prvih primjeraka igračima. Svaki od igrača imat će mogućnost personalizacije svojeg primjerka Formentora, a mogućnosti su velike.Trenutno nema govora o obavezama igrača što se tiče vožnje istoga pa će tako oni koji ga žele, oni će ga i dobiti. Još je upitno hoće li se svi igrači morati pojavljivati u njima prilikom dolaska na utakmice, ali ovakav ugovor svakako bi trebao pridonijeti odličnoj promociji Formentora i samog brenda Cupre.

S obzirom na to da se Cupra prije dvije godine odvojila od Seata, vidljivost na globalnoj razini je izrazito bitna. Ovaj španjolski brend već ima oko 20 tisuća potencijalnih kupaca koji su pokazali želju za brojne modele, a suradnjom s Barcelonom bi se te brojke trebale samo povećati.


Pogledaj galeriju


Cupra postaje službeno vozilo FC Barcelone

Povratak na vrhpointer
Zatvori X