Pretraži
Mercedes S500 terensko čudovište održati će lekciju većini suvremenih SUV-ova

Mercedes S500 terensko čudovište održati će lekciju većini suvremenih SUV-ova

Objavljeno: 03/10/2019 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot

Vidjeli smo već svašta ekstremno iz svijeta automobila što nam je došlo iz najveće države na svijetu, Rusije. Očito postoji nešto u ruskoj klimi i zraku što tjera ljude koji tamo žive da stvaraju ovako robusne, ekstremne kreacije koje bismo inače mogli vidjeti jedino u nekom postapokaliptičnom filmu poput Pobješnjelog Maxa.

Vidjeli smo posljednjih godina i nekoliko njemačkih, službenih tvorničkih pokušaja da pokažu kako se rade ekstremni terenci. Ne možemo reći da su bili neuspješni. Dapače, tehnološka usavršenost njemačkih automobila je globalno poznata i priznata. Međutim, često to djeluje pomalo hladno, kirurški, da ne kažemo presavršeno.

Rusi kada se prime posla, vrlo vjerojatno krajnji rezultat neće imati finoću i završnu obradu originalnog Nijemca, ali to nam zapravo niti ne teba kada tražimo teškaša za terenske avanture. U takvim slučajevima često dobro dođe malo umjetničke slobode očeličene brutalnom ruskom zimom i smislom za tehniku.


Mercedes S500 ruski terenac

Mercedes S500 ruski terenac

Mercedes S500 ruski terenac


Pred vama je autombil koji je jednom davno bio sterilna S klasa iz generacije W140, a danas je to unikatni terenac kakvog samo Rusi znaju složiti. Prema dostupnim informacijama, tvorac ovog monstruma započeo je s projektom 2009. godine, a dovršio ga tri godine kasnije, 2012. godine. Automobil je u međuvremenu dobio i nekolik nagrada tjerajući strah u kosti po ruskim lokalnim feštama.

Ipak, za razliku od punokrvnog terenca koji se temelji na filozofiji krute šasije i na nju pričvršćene karoserije, ovaj S500 je zadržao vlastitu limuzinsku šasiju samo mu je ruski vlasnik ugradio nekolicinu dijelova koji su ga pretvorili u ovo što vidite. Automobil je pravi ruski stroj, ili ti ga kako bi Mercedes izgledao da umjesto njemačke zastave nosi ruske boje pod svojim imenom.

Iz dostupnih video uradaka vidi se da je i više nego sposoban za kretanje teškim terenima, prije svega po skliskoj i varljivoj blatnoj podlozi koja je sredinom prošlog stoljeća uspješno zaustavila njemačku ratnu mašineriju, ali ne i ovog Mercedesa. U tome mu pomaže i originalni mercedesov 5.0-litreni V8 motor sa 326 KS. Automobil je prešao samo 10,000 kilometara a trenutno je na prodaju po cijeni od 71,000 Eura.


Pogledaj galeriju


Mercedes S500 ruski terenac

Povratak na vrhpointer
Zatvori X