Pretraži
Mercedes ponovno bilježi rast prodaje i to dizela!

Mercedes ponovno bilježi rast prodaje i to dizela!

Objavljeno: 12/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: Mercedes

Generalni direktor Mercedesa, Ola Kallenius pohvalio se na aktualnom salonu automobila u Frankfurtu sa poboljšanom prodajom automobila sa trokrakom zvijezodom na nosu. Unatoč tome što je Mercedes premium marka automobila sa velikom dozom luksuza i sportskih performansi, sve to skupa nisu najzanimljiviji faktori o kojima govorimo kada gledamo najsvježiji porast prodaje.

„Dobra stvar sa činjenicama jest upravo to što su činjenice. Istina je da u većini situacija, dizeli uživaju isplativost od 15 do 20 % a uz to njačešće imaju i nižu emisiju  NOx plinova nego li su certificirani. Danas ne postoji razuman razlog zbog kojeg ne bismo kupili dizelaša ukoliko vaše vozne navike odgovaraju mogućnostima dizela.“ – kazao je Kallenius na frankfurtskom salonu.

Prema riječima šefa Mercedesa, možemo zaključiti da su suvremene tehnologije koje pozitivno utječu na emisiju štetnih plinova dizelaša urodile plodom tako da sada imamo mogućnost voziti ekološki prihvatljiv dizel dok ujedno koristimo prednosti koje to gorivo za sobom donosi. Prije svega to su izuzetno razvijena infrastruktura crpki sa gorivom te mala potrošnja goriva osobito u uvjetima međugradske vožnje.


Mercedes porast prodaje dizela

Mercedes porast prodaje dizela

Mercedes porast prodaje dizela


Pored toga, autonomija dizelaša i dalje obara s nogu a ponestane li goriva u spremniku, nećete trebati daleko voziti do benzinske postaje a gorivo će biti natočeno u svega nekoliko minuta. Nije rijetkost da dizelaši stari i preko 15-ak godina uspijevaju pravaliti put od oko 1,000 kilometara na jednom spremniku i bez da se pretjerano pazi na potrošnju u vožnji.

U tom kontekstu nas ne treba čuditi da suvremeni automobili sa dizelskim motorima mogu potegnuti i osjetno više jer imaju štedljivije agregate a da pri tome minimalno narušavaju zdravlje polarnih medvjeda. Kako kaže sam Kallenius, kupci su vrlo razboriti u trenutku kupovine novoga automobila i ako vide da im se dizel isplati, kupit će ga. Neovisno o tome što se priča po midijima, na sva zvona hvali električni pogon i promoviraju obnovljivi izvori energije.


Pogledaj galeriju


Mercedes porast prodaje dizela

Povratak na vrhpointer
Zatvori X