Pretraži
Mercedes G-klasa dobiva svoje minijaturno izdanje. Ne, ovo nije još jedan Suzuki Jimny.

Mercedes G-klasa dobiva svoje minijaturno izdanje. Ne, ovo nije još jedan Suzuki Jimny.

Objavljeno: 03/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: Aleksandr Isaev

Mercedes G klasa Mini – Mercedesova G klasa jedan je od onih automobila koji iza sebe imaju fanatičnu hordu obožavatelja. Nekada utilitarno, spartanski opremljeno terensko vozilo iz 1970-ih do današnjeg dana je postalo znakom prestiža, moći i luksuza. Neke od najbogatijih ličnosti iz svijeta showbizza i sporta a isto tako i tajkuni i šeici voze upravo G klasu. Većina njih niti ne poznaje prave mogućnosti svoih automobila jer ih voze isključivo radi pokazivanja.

Drugim riječima, ako niste multimilijunaš a ne želite niti automobil star 30 godina, teško ćete skrpati kraj s krajem da bi si priuštili G klasu. Krunski model iz aktualne palete G klase je nedvojbeno G63 AMG koji u „full opremi“ može potegnuti s cijenom i blizu 200,000 Eura. Osnovna verzija nove G klase koštat će vas otprilike 120,000 Eura, što je cijena ozbiljnog supersportskog dvosjeda.

  

Sve to skupa daleko je od iskonske G klase koja je zamišljena kao izuzetno potentno vozilo na teškom terenu no možda se toj filozofiji i ne piše tako crno. Ovo pred vama je konceptna verzija onoga što bi se trebalo zvati G klasa Mini a osim manjih dimenzija i neusporedivo manje luksuzne opreme glavno svojstvo mu je puno niža cijena od fantastičnih 100,000 i više Eura koliko će vas koštati veliki G.


Mercedes G klasa Mini

Mercedes G klasa Mini

Mercedes G klasa Mini


 

Mercedes G klasa Mini

Dizajn ove umanjene G klase dolazi nam iz Rusije a šuška se i o proizvodnji u najvećoj državi na svijetu. Sve to zbrojeno dobra je osnova za povoljnog terenca kompaktnih dimenzija jer Mini G klasa neće biti djelo skupih ruku austrijskih majstora iz Magne Steyr. Povoljnija ruska radna snaga stajat će iza ovog kompakta kao i ruski dizajner Aleksandr Isaev koji je svojim dizajnom odlučio pokazati da ima nade za čistunsku G klasu.


Pogledaj galeriju


Mercedes G klasa Mini

Povratak na vrhpointer
Zatvori X