Pretraži
Mercedes E320 pickup  postaje prava atrakcija tek 19 godina kasnije

Mercedes E320 pickup postaje prava atrakcija tek 19 godina kasnije

Objavljeno: 24/12/2019 / Autor: Mihael / Foto: www.barrett-jackson.com

Dobro vidite, ovo je popularni „okac“ E klasa generacije W210 iz 2000. godine koji je postao unikatni pickup. S obzirom na opću popularnost Mercedesovih limuzina iz ovog razdoblja mišljenja smo da bi se u serijskoj proizvodnji i prodaji ovaj karavanski E320 znatno bolje prodavao nego li suvremena X klasa koju Mercedes gasi zbog slabog interesa kupaca.

Automobil je započeo svoj limeni životni put kao karavanska verzija E320 okca. Prije nego li je netko još skinuo foliju s njega i uspio se pohvaliti svojim novim Mercedesom, automobila u Atlanti odlučio se našaliti na račun svih kupaca. Možda iz današnje perspektive ovakva prerada ne izgleda nimalo nestvarno, ali podsjetimo se da je ovo automobil iz 2000. godine, vremena kada su pickupovi bili gotovo pa ekskluzivno američki proizvodi.

  

Tada je karavanski E320 koštao 47,950 dolara netom što je sišao sa proizvodne linije. Ukoliko ste poželjeli biti vlasnikom unikatnog Mercedesovog „bio-jednom“ karavana, trebali ste na cijenu osnovnog automobila dodati još laganih 50,000 dolara kako biste isplatili cijenu završnog proizvoda. Možda vam se nakon ovoga X klasa više neće činiti papreno preskupom uspoređujući ju s drugim vozilima iste klase i slične opremljenosti.


Mercedes E320 pickup

Mercedes E320 pickup

Mercedes E320 pickup


Tu opet dolazimo do toga da je karavanskog E320 pickupa iz 2000. godine teško s bilo čime uspoređivati pa je tako i cijena teže objektivno gledati. Automobil sada ide na aukcijsku prodaju, po drugi puta, nakon što prije otprilike godinu dana nije uspješno prodan na aukciji. Ovaj puta bi stvari trebale vjerujemo drugačije izgledati pa će E320 pickup sa 33,000 kilometara i 5-brzinskim automatikom pronaći novoga vlasnika.


Pogledaj galeriju


Mercedes E320 pickup

Povratak na vrhpointer
Zatvori X