Pretraži
Mercedes-Benz EQE je električna verzija E-klase sa nišanom na Tesli Model S

Mercedes-Benz EQE je električna verzija E-klase sa nišanom na Tesli Model S

Objavljeno: 16/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Spyshots

Mercedes EQE – Mercedes, slično kao i Volkswagen, ima cijelu „obitelj“ električnih automobila u nastajanju. Među njima možemo pronaći gotovo sve klase automobila, a za tradicionalno limuzinsko orijentirani brand, najvažnije su električne limuzine EQS i EQE u koje Mercedes naravno polaže velike nade za borbu na naelektriziranom tržištu.

Uzevši aktualne trendove u autoindustriji u obzir, prije svega one koji se odnose na popularne SUV-ove, neizbježno je da ćemo dobiti i njihove električne verzije, sviđalo se to nekima od nas ili ne. Prvi među njima je veliki EQC dok će se ispod njega smjestiti EQB i EQA urbani terenci.

Gledamo li na EQE općenito u usporedbi s drugim poslovnim limuzinama, otprilike bi pada u kategoriju sa BMW-om serije 5 te Audijem A6, tradicionalnim konkurentima E klase. Električni EQE nudit će komfor i prostranost tih limuzina ali uz manje vanjske gabarite. Tomu ponajviše u korist rade električni pogonski sklop i elektromotori.


Mercedes EQE kamuflaža

Mercedes EQE kamuflaža

Mercedes EQE kamuflaža


 

Mercedes EQE

Kao takav, Mercedes EQE u svijetu električnih limuzina smjestiti će se dimenzijama između Tesle Model S i Tesle Model 3 ali će po premium dojmu i luksuznoj opremi nedvojbeno biti konkurencija većem Modelu S pa čak i sportski orijentiranom Porscheu Taycanu. Dok veći EQS u duljinu mjeri komfornih 5,200 milimetara, EQE bi trebao biti kraći sa duljinom manjom od 5,000 milimetara.

Za sada se sve tehničke specifikacije svode na glasine i nagađanja ljudi bliskih industriji, ali razvoj novih tehnologija kod baterija za automobile omogućit će domet ovom Mercedesu od oko 600 kilometara. Šuška se i o snazi EQE električne limuzine koja bi trebala raspolagati sa 470 KS u sportske vozne osobine. Punokrvni AMG model za sada još nije u planu jer kupci tog segmenta još uvijek preferiraju grmljavinu benzinskog agregata kroz četiri ispušne cijevi.


Pogledaj galeriju


Mercedes EQE

Povratak na vrhpointer
Zatvori X