Pretraži
Mercedes-Benz će do 2022. godine imati čak 10 novih električnih automobila

Mercedes-Benz će do 2022. godine imati čak 10 novih električnih automobila

Objavljeno: 19/04/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Mercedes-Benz

Prošle godine je Mercedes-Benz predstavio Generation EQ koncept, čime je pružio uvid u električni automobil koji bi se na tržištu trebao naći do 2020. godine. Bio je to doduše tek prvi korak u otkrivanju većeg plana – stvaranja električnog EQ podbrenda i 10 novih električnih automobila do 2025. godine.

No sad se čini da se Mercedes-Benz odlučio za još ambiciozniji pothvat, pa bi se njemački proizvođač automobila s novim modelima na tržištu trebao naći do 2022. godine.


Mercedes-Benz Generation EQ

Foto: Mercedes-Benz


Ako uzmemo u obzir aktualne događaje u automobilskoj industriji, ne treba nas čuditi što je i Mercedes odlučio požuriti s najavljenim automobilima, kako bi smanjio pritisak koji se nadvio zbog onečišćenja. Volkswagenov skandal ne jenjava, a Renault, FCA, pa čak i Mercedes, susreću se s problemima zbog svoje dizel kolekcije, pa je ovo savršen trenutak za usmjeravanje prema elektrifikaciji vozila.

“Među razvojnim ekipama, pogotovo kad je riječ o dizelašima, postoje znakovi da ćemo imati manje posla kako će jačati utjecaj elektrifikacije”


Mercedes-Benz Generation EQ

Foto: Mercedes-Benz


U rastućem trendu među proizvođačima automobila – da se okrenu prema čišćim tehnologijama i usredotoče na mobilnost – vođa pak želi postati Daimler, tvrdi njegov predsjednik Manfred Bischoff.

“S dalekosežnim transformacijama, želimo oblikovati duboku transformaciju automobilske industrije, što je prvenstveno potaknuto digitalizacijom”, objasnio je Bischoff.


Pogledaj galeriju

Ovaj novi fokus će istodobno pomoći da se skrene pogled s vozila koja rade na klasični pogon. “Među razvojnim ekipama, pogotovo kad je riječ o dizelašima, postoje znakovi da ćemo imati manje posla kako će jačati utjecaj elektrifikacije”, izjavio je član nadzornog odbora Daimlera, Roman Zitzelsberger.

Bilo da je riječ o reakciji na zabrinutost zbog onečišćenja ili istinskoj želji za time da kupci dobiju ekološki čišće automobile, Mercedes prati aktualna zbivanja, te je odlučio čim prije osigurati novu ponudu na ovom rastućem tržištu.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X