Pretraži
Mercedes AMG GT3. Savršenstvo dolazi s trkaće staze

Mercedes AMG GT3. Savršenstvo dolazi s trkaće staze

Objavljeno: 25/06/2019 / Autor: Petar Bondek /

Mercedes AMG GT3 : U posljednje četiri godine Mercedes-AMG je prodao oko 130 GT3-ki, što je fantastičan podvig – pogotovo kad se uzme u obzir da privatne momčadi sam automobil spreman za utrku košta 399.000 Eura (bez PDV-a)!

Mercedes AMG GT3

 

 Looking good, Dutch!

Uvodna scena iz Predatora je i više nego prikladna – pogledajte tu njušku s Panamericana retro-stylingom! Izgleda kao da je već osvojila utrku! Nakon četiri sezone je došlo vrijeme da Mercedes -AMG obnovi svog trkaćeg pulena, onako kako to rade najiskusniji – dok je još potpuno sposoban! Ovog vikenda se održavala tradicionalna utrka 24 h Nürburgringa, sjajna prigoda da Mercedes-AMG predstavi novi Mercedes AMG GT3 , uživo sa svih 1.285 kg.

Mercedes AMG GT3

Ekipa iz Affalterbacha je dosljedno sebi razvijala svaki dio ovog bolida da bude jednostavniji za održavanje i popravke privatnim momčadima (koji ih na kraju i plaćaju). Da, ovi automobili tijekom utrka moraju proći kroz sito i rešeto uz brojne kontakte i izazove za sve mehaničke, elektronske i aerodinamičke sklopove, pa nije na odmet da su što bliže pojmu “otporni na metke”, baš u Steven Seagal stilu.

Ekonomski aspekti su naravno najvažniji – jedan od glavnih ciljeva razvoja je bio smanjivanje troškova – produžen je rok trajanja fantastičnog 6,3 litrenog V8 motora, s dužim servisnim terminima. To svaki vlasnik AMG-a voli čuti!

Mercedes AMG GT3

Najviše promjena je doživio prednji dio AMG-a, koji sada omogućuje lakši protok zraka do hladnjaka i bolju zaštitu pri neizbježnim kontaktima.

Mercedes AMG GT3

Lakše i brže podešavanje prednjeg splittera i stražnjeg spojlera skraćuju vrijeme provedeno u boksovima, a najveća promjena (uz poboljšana svjetla) je opcijska Drop Start  funkcija, tj. mogućnost da se motor odmah automatski upali čim se spusti s integriranih zračnih jackova.

Sekunde ovdje život znače, a one se dobivaju poboljšanom trakcijom i aero-paketom koji je proveo stotine sati u zračnom tunelu i simulacijama utrke, baš poput samog AMG motora koji se testira do 30h u komadu! Priprema je pola posla, a Mercedes-AMG se priprema bolje od ostalih – baš kao i u F1!

Pogledaj galeriju

Mercedes AMG GT3

Povratak na vrhpointer
Zatvori X