Pretraži
Mercedes AMG GT S Roadster – snažan je 522 KS, a to je samo jedna brojka koja bi vas mogla natjerati da vam se svidi. I ostale su impresivne

Mercedes AMG GT S Roadster – snažan je 522 KS, a to je samo jedna brojka koja bi vas mogla natjerati da vam se svidi. I ostale su impresivne

Objavljeno: 15/05/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Daimler

Dok se proljeće primiče svom kraju najavljujući ljetno doba (premda će pogled kroz prozor sugerirati sve samo ne to), dakle, u onome što bi trebao biti idealan trenutak za takvo što, stiže novi član ‘otvorene’ AMG GT obitelji, Mercedes-AMG GT S Roadster.

Istaknimo najvažnije što se tiče posljednjeg, dvanaestog po redu člana AMG GT obitelji i trećeg roadstera među njima, odnosno krenimo od njegova pogonskog sklopa.

Za jurnjavu je zadužen 4,0-litreni V8 biturbo motor snage 522 KS i maksimalnog okretnog momenta 670 Nm.

Maksimalna brzina koju može postići iznosi 308 km/h, a dok ju kretanjem s mjesta hvata, brzinu od 100 km/h dosegnut će za 3,8 sekundi.

Navedenim se AMG GT S Roadster smješta između ‘braće’ AMG GT Roadstera (476 KS, 302 km/h maksimalna brzina, 4,0 sekudni do 100 km/h) i AMG GT C Roadstera koji ostaje vrh ponude (557 KS, 316 km/h maksimalna brzina, 3,7 sekundi do 100 km/h). Svi navedeni upareni su sa AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjačem.

Mercedes-AMG GT S Roadster

Za razliku od AMG GT Roadstera koji nudi četiri dinamike vožnje (C (comfort), S (sport), S+ (sport+),  I(individual)) AMG GT S, baš kao i AMG GT C ima i peti kojeg i nije potrebno pobliže predstavljati – RACE.

Pogledaj galeriju

AGT GT sa dodatkom S stiže standardno opremljen sa AMG RIDE CONTROL ovjesom koji mu pomaže izraziti sportska svojstva. Potpuno automatski, elektronički kontrolirani sustav prilagođava se uvjetima na cesti za svaki kotač zasebno što osim udobnosti u vožnji pomaže i u sigurnosti tijekom nje.

Mercedes-AMG GT S Roadster

Moguće ga je naručiti već sada. U prodajne salone ovaj sportski dvosjed atraktivne vanjštine i unutrašnjosti izrađene od vrhunskih materijala (to se uopće ne dovodi u pitanje) stiže u srpnju.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X