Pretraži
Megane R.S. Trophy-R – najbrži automobil s prednjim pogonom na Ringu dolazi u ediciji od samo 500 komada!

Megane R.S. Trophy-R – najbrži automobil s prednjim pogonom na Ringu dolazi u ediciji od samo 500 komada!

Objavljeno: 05/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto : Newspress

Valjda već znate da se zove Megane R.S. Trophy-R – i da je lakši 130 kg od Mégane R.S. Trophyja. To R je stvarno superlako slovo…

Pogledajte ga samo – ovo nije klasični obiteljski hatch, makar bi bez vinila i popisa kooperanata to bilo malo teže za pogoditi. Da, na prvi pogled neiskusno oko ne prepoznaje karbonske kotače, ali Öhlins, Brembo, Bridgestone, Akrapovič i Sabelt govore da je ovo legalni trkaći automobil izbrušen na Nordschleife.

 

Megane R.S. Trophy-R : 7:40.1 – Pljesak i naklon molim lijepo!

Toliko je Laurentu Hurgonu trebalo za novi Nürburgring Nordschleife rekord za automobile s prednjim pogonom. Motor od 1,8 l oslobađa 300 KS, a ne postoji opcija EDC mjenjača – jer je preteška. Bogu hvala na tome.

Da bi zrak ljepše strujao oko i ispod ovog fanatstičnog bolida ima  ravnu podnicu i karbonski difuzor, ali najlakše ćete ga prepoznati po zvuku titanskog Akrapoviča i po NACA usisniku na karbonsko-kompozitnom poklopcu fantastičnog motora.

Ukoliko ste zabrinuti za kišne dane, a već se nalazite na listi Trophy R 500 (bolja od Forbesove u svakom slučaju), Bridgestone Potenza S0007 je predviđena i za kišu, a za razliku od nekih Trophy-R-ova ovaj ima i serijske – brisače!

Te sjajne gume se nalaze na spomenutim Carbon Revolution kotačima, a uz opcijske karbonsko-keramičke diskove Mégane je prvi automobil u segmentu s takvom specijalističkom opremom

 

 

Da bi se bolje osjećali na Ringu i u sličnim adrenalinskim izazovima, R nudi Sabeltove pojaseve u šest točaka. Dva materijala koja dominiraju interijerom – alcantara i karbon su savršeno odvagnuti – i vizualno i na elektronskoj vagi. Kao i sve ostalo na ovom predivnom ostvarenju!


Pogledaj galeriju

Megane R.S. Trophy-R

Povratak na vrhpointer
Zatvori X