Pretraži
McLaren pripremio posebnu livreju za posljednju utrku Fernanda Alonsa u F1

McLaren pripremio posebnu livreju za posljednju utrku Fernanda Alonsa u F1

Objavljeno: 21/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto: McLaren Media Centre

Došao je i taj dan; opraštamo se od ex „Chica“ u F1, Abu Dhabi je posljednja postaja u dugoj i kontraverzama isprepletenoj karijeri dvostrukog svjetskog prvaka!


Keijo Rosberg je 1986. dobio “Zlatni Marlboro” na svom MP4-2C na VN Portugala, posljednjoj europskoj utrci sezone


Da bi oproštaj bio i vizualno i emotivno izjednačen, McLaren je po drugi puta u povijesti (nakon Zlatnog Marlbora MP4-2C na VN Portugala 1986.- posljednje europske utrke za Keija „Kekea“ Rosberga)„opiturao“ lijepe karbonske panele MCL33 u boje Alonsove kacige, čiji je uzorak debitirao na legendarnoj utrci Indy 500. Naravno, fleksibilnom se pokazala i FIA, koja mora odobriti bilo kakvu vizualnu promjenu na bolidima, a pošto se radi o legendi koja završava 18-godišnju karijeru problema nije bilo.


Alonso je oduvijek volio naglasiti svijetlo plavu boju svoje Asturije


Uzorak je naravno poznat sa same kacige legende iz Ovieda, koja je odvozila 313 utrka do ovog vikenda, što ga čini tek četvrtim vozačem u povijesti F1 s preko 300 utrka. Rekorder je još uvijek Rubens sa 326 nastupa, a prava je šteta što Alonso nije dobio priliku da makne Brazilca s prvog mjesta. Naravno i Stoffel Vandoorne vozi posljednju utrku za McLaren, no on nije napravio apsolutno ništa da zasluži čak ni smajlića u belgijskim bojama.


“Kralj loših izbora” je zahvaljujući isključivo njima ostao na dva naslova prvaka. Svijet u kojem jedan Hamilton ima pet, Alonso dva a Kimi jedan naslov jednostavno nije pravedan!


Ipak, jedan je Fernando Alonso, bez obzira na to koliko je krivih odluka donio u karijeri – dva naslova, 32 pobjede, 22 pole positiona, 97 podija, 1899 bodova i 22 najbrža kruga! Koji Stoffel? Podij u YAS Marina Circuit bi bila highlight cijele sezone, no budimo realni – šanse za to su minimalne. Ipak je davno bio 12. svibanj 2013., i posljednja Fernandova pobjeda ispred Kimija u Lotusu i Felipea u drugom crvenom F138. Da, vrijeme leti, pogotovo kad si ferrarista!


Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X