Pretraži
Još jedan trijumf nikad mirnog Kodo dizajna. Mazda3 dobitnica prestižne “Red Dot: Best of the Best” dizajnerske titule!

Još jedan trijumf nikad mirnog Kodo dizajna. Mazda3 dobitnica prestižne “Red Dot: Best of the Best” dizajnerske titule!

Objavljeno: 04/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: MAzda

Još jedan trijumf nikad mirnog Kodo dizajna!

Da, ovdje je manje – više, za razliku od naših platnih lista…No ne radi se o minimalizmu, nrgo drugačijem shvaćanju dizajna, Mazda3 reflektira svoj okoliš a radi se o najdinamičnijem ogledalu koje možete naći! Yasutake Tsuchida, glavni dizajner Mazde3 za nevjerojatne linije zahvaljuje umješnosti Mazdinih modelara gline. CFD još uvijek nema tako mirnu ruku i umjetnosti sklono oko! Interijer slijedi filozofiju karoserije – sve je podređeno dinamici i vozaču, a žiri sastavljen od međunarodnih znalaca je od 5.500 prijava suzio izbor na 100 “Najboljih od najboljih”. Kriterij izbora su bili inovacija, funkcionalnost, ergonomija i dugovječnost. Da, zvuči pomalo kao reklama za Mazdu!

Mazda nevjerojatno izgleda u Soul Red Crystal boji, sada već prepoznatljivoj za ovu tvrtku iz Hiroshime, a naravno – boja je posebno razvijana u poprilično kompliciranom postupku. Svi znaju da je ljudski rod osjetljiv na boje, a pogotovo na onu koja direktno budi emocije!

Mazda i ostali slavljenici će preuzeti nagrade na gala-eventu 08. srpnja u essenskom muzeju Aalto.

Ovo je već sedma Red Dot nagrada za Mazdin Kodo dizajn; prošli dobitnici su MX-5 RF 2017., MX-5 s platnenim krovom, CX-3 i Mazda2 (2015.), prošla generacija Mazde3 (2014.) te Mazda6 (2013.)

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X