Pretraži
Mazda sprema novi SUV u KODO stilu za Geneva Motor Show!

Mazda sprema novi SUV u KODO stilu za Geneva Motor Show!

Objavljeno: 05/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Mazda je najavila prezentaciju drugog modela u novom dizajnerskom Kodo jeziku s Skyactiv – Vehicle –Architecture. Da, motorizacija će sačinjavati najnovije Skyactiv motore, uključujući SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition)tehnologiju koja kombinira slobodu nabirnaj okretaja benzinca i superiorni dizelaški odaziv na gas.

Europsku premijeru će imati i MX5 30th Anniversary Edition, te nova Mazda3 u obje karoserijske izvedbe. Slaveći 30 godina od svjetske premijere na Chicago Motor showu Mazda MX5 je najpopularniji roadster u povijesti, koji je širom svijeta prodan u preko milijun primjeraka, uključujući preko 350.000 u Europi. Koja je tajna navedenog KODO dizajna?Cijela priča s navedenim dizajnom je krenula čudno – fantastični Laurens van den Acker je skupa s Franzom von Holzhausenom začeo taj dizajnerski stil, (koji zapravo na japanskom označava „dušu pokreta“) no nakon Ryuge (Detroit 2007.) i Hakazea (Geneva 2007.)je neočekivano digao sidro iz Hiroshime i pristao u nekoj francuskoj luci.

Da, pod njim kao glavnim dizajnerom Mazda nije izbacila nijedan serijski model, (jer je Mazda3 izašla dvije godine nakon njegovog odlaska), a definirao je slijedećih 10 godina Mazdinog dizajna, koji btw. nikad nije bio izričitiji, baš poput vdAckerovovog izbora obuće.

Čudni posli s tim dizajnerima. Kad smo već kod toga, da li je netko sreo Chrisa Banglea posljednjih godina? Zadnji put smo se čuli kad je radio za Samsung…Novi Mazdin SUV u Ženevi

Povratak na vrhpointer
Zatvori X