Pretraži
Maurizio Arrivabene dobio “kopito”; Mattia Binotto  je novi prvi čovjek Ferrarijeve F1 momčadi!

Maurizio Arrivabene dobio “kopito”; Mattia Binotto je novi prvi čovjek Ferrarijeve F1 momčadi!

Objavljeno: 08/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo,video: Media Ferrari

I konje ubijaju zar ne? Maurizio Arrivabene je zasigurno gledao taj film, ili je bar počeo razmišljati o sličnom scenariju još od sredine prošle sezone, kad je nakon ljetne stanke i „singapurske praćke“ Ferrari prosuo sve što se moglo…a čak i ono što se nije dalo prosuti.

Ova godina je bila još gora – Vettel je nakon preuzimanja vodstva pred Hockenheimom ušao u osobni vozački mentalni sumrak i piruete te pomogao Hamiltonu i Mercedesu pri osvajanju naslova.

Prošle godine je Ferrari imao bolji bolid, ove je trebao natprosječnog Vettela i niz dobrih taktičkih odluka, ali to se nije dogodilo. Vettel i Ferrarijev prvi strateg Inaki Rueda su pomogli dojmu da se Ferrari spotaknuo preko vlastitih kopita, radile su se nepotrebne promjene na bolidu, i sve je počelo ličiti na vremena kaotične crvene štale pod vodstvom Cesarea Fiorija.

Nedostajalo je kontrole i mirnoće Jeana Todta s kojim se Maurizio jednostavno ne može uspoređivati. Bolid će za 2019. zasigurno biti dobar, Vettel će morati izaći iz zone komfora na koju je navikao s Kimijem, jer mu osim loših taktičkih odluka u 2017. i 2018. stiže još jedan problem – Charles Leclerc.

Monegaški metak je spreman za vrh, pokazao je to u Q2 u Brazilu, a možete staviti puni iznos plaće na prognozu da će u Ferrariju frcati iskre od prve sekunde sezone.Ferrariju treba hladna glava na pit wallu, a Mattia Binotto to definitivno je, a isto tako je i Ferrarijev punokrvni F1 igrač, što se za Maurizija nije moglo reći – sad već bivši tehnički direktor će trebati svaki smireni švicarski gen i smisao organizacije na koji može računati.

Arrivabene je na čelu Crvenih bio četiri sezone, došao je 2014. da unese smjer nakon kikseva Stefana Domenicalija i Marca Mattiaccija, a nakraju se našao u sukobu i sa rezultatima i sa Mattiom osobno. Binotto je bio bliski suradnik Sergija Marchionnea, a prije tri godine je došao na poziciju Jamesa Ellisona.U Ferrariju je kuhan&pečen; napredovao je kroz činove u 25 godina – u Ferrari je došao 1995. ravno s faksa, kao inženjer za motore tijekom Schumijeve ere. Svi znamo kakav je posao odradio – a tako je postao i glavni inženjer 2007.

(Kimi je osvojio naslov!), a pojavom KERS-a je postao zamjenik direktora za motore i elektroniku, da bi prešao na razvoj turbo motora. Da, prošao je sve, samo nije vozio Ferrari…da li će biti prvi nakon Todta i 2007. s naslovom u rukama? Ajmo korak po korak – prezentacija novog F1 Ferrarija je 15. veljače. Tad ćemo svi biti pametniji…
Pogledaj galeriju

Mattia Binotto je novi prvi čovjek Ferrarijeve F1 momčadi

Povratak na vrhpointer
Zatvori X