Pretraži
Mansory Rolls-Royce Phantom 610KS – kada vam „obični“ Phantom jednostavno nije fora

Mansory Rolls-Royce Phantom 610KS – kada vam „obični“ Phantom jednostavno nije fora

Objavljeno: 06/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Mansory

Svijet na samom vrhu hijerarhije je samotno i pusto mjesto. Da bi se patnja i slatke muke umanjile, postoje ekstravagantne igračke obscenog luksuza. Nama na pamet pada Rolls-Royce Phantom, a vama?

Posljednja, osma generacija Phantoma obilježena je značajnim iskorakom u vidu raspoložive tehnologije u automobilu u kombinaciji na već standardnu zvučnu izolaciju i udobnost kakve se ne bi posramio niti pozlaćeni nuklearni bunker nekog treće-svjetskog diktatora.

Unatoč ovim (van)serijskim osobinama, postoje oni koji očekuju od svog Rolača još i više, da im doslovno može biti drugi dom, desna ruka i palača na kotačima. Tu uskače Mansory, britanskog imena ali njemačkog podrijetla i učinkovitosti. Radi se o ekstravagantnoj tunerskoj kući, koji uzme sav prestiž i eleganciju što ga nude automobili poput Phantoma i jednostavno to udvorstruči.


Mansory Rolls-Royce Phantom

Mansory Rolls-Royce Phantom

Mansory Rolls-Royce Phantom


Možda vam ne zvuči kao mjerljiva karakteristika, ali ovdje tehnikalije više niti ne igraju ulogu. Ako ćemo iskreno, jedini tehnički podatak vrijedan pamćenja za vlasnika Mansory Rolls-Royce Phantoma jest da njegova igračka ima ozbiljno živahnih 610 KS, u slučaju da naiđe na smrtnika koji posjeduje „običnog“ Phantoma.

Mansory, inače osnovan 1989. godine u Njemačkoj, nudi teoretski neograničen stupanj personalizacije što im omogućuje da naprave Phantoma koji više spada u san nego li javu. Poznat po proširenim body kitovima, Mansory jednaku razinu personalizacije osigurava kaka izvana, tako i iznutra, u kabini putnika.

Među kupcima Mansory Rolls Royce Phantoma, možemo naći ljude šarolikog ukusa u području ekstremnog luksuza i prestiža, pa tako interijer automobila može varirati u boji korištene kože, njenoj teksturi, podrijetlu a naravno i načinu izrade šavova.

Za one ipak među nama, ipak malo gladne tehnikalija, spomenut ćemo da veliki Phantom u Mansory izvedbi ima V12 biturbo motor sa golemih 950 Nmu kombinaciji sa 610 KS.


Pogledaj galeriju


Mansory Rolls-Royce Phantom

Povratak na vrhpointer
Zatvori X