Pretraži
Magnus Walker je konačno nabavio Porsche “Flachbau” ’74 za svoj najambiciozniji projekt dosad!

Magnus Walker je konačno nabavio Porsche “Flachbau” ’74 za svoj najambiciozniji projekt dosad!

Objavljeno: 03/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Porsche AG

S opusom Magnusa Walkera me zapravo upoznala moja kćer – velika obožavateljica Porschea i MINI-ja, koja je baš MORALA imati Walkerov 356 Outlaw i MINI Cooper iz Hot Wheels Showroom kolekcije. Klinci…što bi bez njih?

Priča Magnusa Walkera je dovoljno zanimljiva da se snimi fini blockbuster – dečko iz Sheffielda se zaljubio u Porsche 911 doslovno na prvi pogled – 1977. kada ga je tata odveo na Earl’s Court Motorshow!

 

Dragi Porsche AG, pišem Ti ovo pismo…

Opčinjenost je dovela do toga da je Magnus je poslao pismo u Zuffenhausen, moleći za bilo kakav posao. Porscheov odjel za ljudske resurse mu je čak i odgovorio da im se javi čim završi školovanje, no Magnus je 1982. prekinuo sve odnose sa školom i prebacio se na punk/heavy metal scenu, da bi završio u Los Angelesu. U svijetu mode je završio slučajno – preradio je svoje hlače za 10$ a onda mu je prišao član benda Faster Pussycat s namjerom da odmah kupi osam parova…

Magnus je nakon 15 godina prodao brend Serious Clothing, kojeg su furali Madonna, Bruce Willis i Alice Cooper, napisao knjigu Urban Outlaw: Dirt Don’t Slow You Down, te počeo ozbiljno skupljati Porschee – da bi ih preradio u duhu njemačkog propetog konjića. 1992. je kupio svoj prvi Porsche 911 –  Flachbau/Slant Nose iz 1974., a danas ima jednu od najvrijednijih kolekcija u SAD-u (25 komada, vrijednih nekoliko milijuna dolara)., a vozi i prerađuje ih – sve!

 

Cilj mu je bio imati sve 911-ce od 1964. do 1973. – da bi nakraju uspio u svom naumu!

. Njegovi #277 Porschei su legendarni,  a najnoviji projekt je pred Vama – 911 slantnose/”Flachbau”! Dizajn prenesen s legendarne 935-ice se prenio na manje od 900 tvorničkih Porschea. Magnusov Flachbau je Carrera iz 1974. sa svjetlima kojima je inspiracija bio 935 Moby Dick iz Grupe 5. Mehanički se radi o 2,7 litrenom bokseru rađenom po RS specifikaciji, s mehaničkim ubrizgavanjem goriva i serijskim 915 mjenjačem. Zasad…

https://urbanoutlawshop.3dcartstores.com/

Povratak na vrhpointer
Zatvori X