Pretraži
Mad Max ponovo udara; Rani Božić za Lewisa i Mercedes!

Mad Max ponovo udara; Rani Božić za Lewisa i Mercedes!

Objavljeno: 12/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto:

Mad Max ponovo udara; Rani Božić za Lewisa i Mercedes!

Incident u 44. krugu je samo potvrda da bi Maxu Verstappenu uz sav talent dobro došlo i malo zrelosti
Mad Max Verstappen je za naguravanje Estebana Ocona na vaganju nakon VN Brazila dobio dva dana društvenog rada u kojima bi trebao razmisliti o svojim sve češćim vulgarnim ispadima u eteru i ponašanju na i oko staze. Max i Esteban su imali kontakt 27 krugova prije kraja (44. krug)u zavoju br.2 , kad je Max pokušao izvana proći Ocona za cijeli krug, no ono što novi Kralj etera (nakon F1 mirovine Fernanda Alonsa) nije znao je bila poruka roze momčadi Oconu da se vrati u isti krug s vodećima.


Problem je u tome što su i Ocon i Verstappen za provedbu svog plana – odabrali isti zavoj!


Da, Ocon je na svježim Supersoft gumama vozio odlična vremena i tijekom utrke sedam puta uspješno izveo pretjecanje u istom zavoju, no moramo priznati da je osjećaj za mjesto i vrijeme kod oba aktera bio malo „off“…blago rečeno. Gubitak sigurne pobjede nakon veličanstvene vožnje s petog startnog mjesta i oštećenje podnice za Maxa i još jedna loša vijest za Estebana (koji još uvijek lovi mjesto u F1 kokpitu za 2019.) nisu bile dovoljne; Max je fizičkim nasrtanjem pri vaganju samo dokazao kako je u glavi još „zelen“ i neodgovoran.


Naguravanje na vaganju nije pomoglo ni jednom ni drugom


Nitko neće iz Brazila pamtiti njegovu sjajnu vožnju, nego samo dokaze nezrelosti kao osobe i svjetski poznatog sportaša. Veliki prvaci su takvi u kokpitu i izvan njega, a kad se već trebaju s nekim obračunati fizički – to rade daleko od kamera (Senna – Irvine incident), kad djeca ne gledaju direktan prijenos, jer i oni znaju značenja riječi „Pussy“ ili „Idiot“ kojima Max često počasti kolege sa grida…


Čak je i Kimi uspio složiti veći osmijeh od Maxa. To govori sve.. 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X