Pretraži
Luksuz na poljoprivredni način: Jeremy Clarkson upravo je kupio najpraktičniji Lamborghini

Luksuz na poljoprivredni način: Jeremy Clarkson upravo je kupio najpraktičniji Lamborghini

Objavljeno: 11/05/2020 / Autor: Tin / Foto: The Sunday Times

Jeremy Clarkson upravo je kupio najpraktičniji Lamborghini – Jeremy Clarkson je vjerojatno jedan od najpoznatijih ljubitelja, ali i kritičara automobila. Osim što je dugi niz godina bio voditelj najpopularnijih automobilističkih emisija Top Gear i The Grand Tour, poznat je i kao osoba koja je „bez dlake na jeziku“ pa na društvenim mrežama nerijetko iznosi svoja kontroverzna mišljenja.

No rijetko tko zna da je Clarkson odrastao na farmi te da ima određenu količinu ljubavi i prema poljoprivredi. Još 2008. godine kupio je veliko imanje u Oxfordshireu u Engleskoj pa se u slobodno vrijeme pokušava baviti poljoprivredom.


View this post on Instagram

From my cab

A post shared by Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1) on


Iako Clarkson navodi da u svojem užurbanom životu rijetko kad zapravo nađe vremena za rad na polju, za vrijeme pandemije korona virusom našla mu se savršena prilika da se istome posveti. Osim toga, odmah je odlučio napraviti i novu dokumentarnu seriju i seriju članaka pod nazivom I Bought the Farm (u prijevodu „Kupio sam farmu“).

Jeremy Clarkson upravo je kupio najpraktičniji Lamborghini

Klasično u njegovom stilu, cijeli prvi članak za The Sunday Times radi se upravo o njegovom novom traktoru Lamborghiniju koji je nedavno kupio. Kao što bi to napravio s automobilima, Clarkson ističe da se odmah odlučio za najbolji model traktora pa mu nije bio problem isplatiti gotovo 40 tisuća funti za rabljeni traktor.Vjerojatno svim zanesenjacima automobilima je poznata priča o početku proizvodnje Lamborghinijevih automobila, ali rijetko tko zna da se njihovi traktori još uvijek proizvode i prodaju. Iako je sam brend Lamborghini za traktore prodan tijekom 1970-ih godina, Clarkson ističe da su oni još uvijek među traktorima ono što je Aventador među normalnim automobilima.

Njegov novi traktor je toliko velik da je morao izgraditi još jednu veću halu pokraj kuće jer isti nije stao u već poprilično velike garaže. Iako su mu brojni farmeri unaprijed govorili da je Lamborghini definitivno prevelik, njegov odgovor je bio vrlo jednostavan i jasan: „Za mene su traktori nešto poput penisa. Jednostavno ne mogu biti preveliki“.

Britanski novinar ističe kako mu nije bilo svejedno kad je prvi put sjeo za volan. Naime, u početku nije ni znao kako uopće njime upravljati, ali i još dan danas se upoznaje sa svim funkcijama ovog traktora.


View this post on Instagram

Stuck

A post shared by Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1) on


„Rečeno mi je da ovaj Lamborghini ima 48 brzina prema za naprijed i nazad. Srećom, postoje samo dvije papučice kočnica i dvije papučice za gas. No izbrojio sam 164 gumba na kontrolnoj ploči, a tek onda otvorio naslon za ruke gdje sam ih pronašao još 24. Nijedan od njih nije označen, što je zabrinjavajuće jer su svi dizajnirani tako da se bave stvari koje će mi otkinuti jednu ruku“, napisao je Clarkson za The Sunday Times.

Također piše da do sada nije završio niti jedan posao bez nekog incidenta. U kratkoj karijeri s traktorima, uspio je udariti vrata garaže, prikolicu, banderu pa čak i drugi traktor, a ističe da se nikad nije osjećao toliko uplašeno brzine kao kad je u ovom Lamborghiniju dostigao 40 km/h.

S obzirom na to da situacija s pandemijom virusa COVID-19 konačno dolazi pod kontrolu i da će Clarkson uskoro ponovno dobivati testne automobile, pitanje je hoće li ovaj hobi uopće potrajati. No poznati novinar je svakako već blizu mirovine pa nas ne bi čudilo da je ovo samo uvertira u njegovu novu karijeru.Jeremy Clarkson upravo je kupio najpraktičniji Lamborghini

Povratak na vrhpointer
Zatvori X