Pretraži
Lewis Hamilton pao s SBK Yamahe R1 na privatnom testu u Jerezu ; navodno su sve tetovaže i nakit ostali neoštećeni!

Lewis Hamilton pao s SBK Yamahe R1 na privatnom testu u Jerezu ; navodno su sve tetovaže i nakit ostali neoštećeni!

Objavljeno: 03/12/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto : Ducati Media House, Jan Erik Olin, Lulop.com, MV Agusta, Twitter

Lewis Hamilton je odlučio svoju sponzorsku MV Agustu nakratko zamijeniti s nečim malo zahtjevnijim – SBK Yamahom YZF-R1 .

U Jerezu su upravo u tijeku testovi za 2019. pa su Lowes, Van den Mark (Pata Yamaha), te Cortese i Melandri (GRT Yamaha Team) upoznavali novu R1 s kojom će se boriti protiv moćnih ZX-10 –ki i Panigalea V4.Brutalna Yamaha koja je dva primjerka s brojem 44 u golom karbonu pripremila za test Lewisa Hamiltona nije ništa slabija od onih za svakodnevne SBK heroje –  998 ccm, +220 KS i 168 kg s gorivom. Da, malo je snažnija od MV Agusti koje LH već godinama dobiva gratis, a i od F4 LH44 u čiji je razvoj i bio uključen.


MV Agusta F4 LH44 – Predivna iz svakog kuta. Lewis ničim nije pokvario njenu bezvremensku ljepotu. Svaka čast!


Test nije prošao baš najbolje, tj. Lewis je u subotu odsklizao u zavoju br. 7 i vjerojatno postrugao malo karbona s Yamahe br.44. Možda MV Agusta i neće tako brzo pozvati Lewisa na probu novog Moto2 projektila!

Da, Lewis je veliki obožavatelj MotoGP-a, no teško da će po broju testova nadmašiti Legendu iz Kerpena; Michael Schumacher je bio podjednako oduševljen motociklima kao i F1; testirao je Stonerov Desmosedici, KTM RC8, Haginu i Corserovu R1, a vozio je CBR-ku u IDM prvenstvu. Da, nažalost je volio i off piste skijanje…

Vlasnici F1 momčadi su vrlo striktni oko vožnje na dva kotača, no neki (osim Kimija i Alonsa, kojima je nemoguće išta zabraniti) poput Vettela i Bottasa ipak naberu nešto km na dva kotača. Osim što Kimi ima vlastitu MX stazu i vlastitu MX momčad, ima i priliku da spoji jedno i drugo i odvozi nekoliko krugova.
Lewis Hamilton pao s SBK Yamahe R1 na privatnom testu u Jerezu

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X