Pretraži
Leteći Jaguar E-Pace se upisao u Guinessovu knjigu rekorda

Leteći Jaguar E-Pace se upisao u Guinessovu knjigu rekorda

Objavljeno: 15/07/2017 / Autor: Vozim HR /

Jaguar E-Pace je na najbolji mogući način došao na tržište…leteći.

Naime, Jaguar je upravo predstavio svoj novi E-Pace crossover, a kako bi dostojno obilježio debitantski izlazak na scenu, luksuzni CUV se odmah upisao u Guinnessovu knjigu rekorda jer je nakon zaleta od 160 metara s rampe, napravio skoko od 15,3 metara, istodobno se zarotiravši za 270 stupnjeva. Naravno, uspješno se dočekao na kotačima na postavljenoj rampi, te je uspješno oborio prethodne leteće rekorde.

Profesionalni kaskader Terry Grant je upravljao Jaguar E-Pace om za vrijeme skoka što je dosta fora za Jaguar zato što Terry drži 24 Guinnessova rekorda


Jaguar E-Pace

Foto: Jaguar


Inače, skok je inspiriran poznatim podvigom u Roger Mooreovom Jamesu Bondu – filmu “Čovjek sa zlatnim pištoljem” – kad je glumac (odnosno kaskader) sličan skok izveo u AMC Hornetu. Iz Jaguara su izjavili da je ovakav skok u automobilu “sam po sebi velik izazov, no učiniti ga u SUV-u demonstrira ne samo mogućnosti vozača, nego i agilnost samog automobila”.Profesionalni kaskader Terry Grant je upravljao Jaguar E-Pace om za vrijeme skoka što je dosta fora za Jaguar zato što Terry drži 24 Guinnessova rekorda, uključujući i raniji skok s F-Paceom, vožnju Nissan Jukea na dva kotača i preokret s Nissan Leafom.

U Europi će Jaguar E-Pace biti dostupan s dva motora i nekoliko verzija. 2.0-litarski dizel dolazi sa 148 KS, 177 KS i 237 KS. 2.0-litarski turbo benzinac imat će pak 245 KS ili 296 KS.


Jaguar E-Pace

Foto: Jaguar


Dizel s najslabijim motorom ima ručni mjenjač sa šest-stupanjskim prijenosom, dok ostatak linije dolazi s devet-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Sljedeće godine, Jaguarova CUV linija će se još proširiti, uvođenjem električnog I-Pacea. Struja je neminovna čak i kod ovako tradicionalnih proizvođača automobila, i htjeli nehtjeli i nama se to počelo sviđati


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X