Pretraži
Land Rover Defender Spectre iz istoimenog „Jamesa Bonda“ ide na aukciju

Land Rover Defender Spectre iz istoimenog „Jamesa Bonda“ ide na aukciju

Objavljeno: 06/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: silverstoneauctions.com

James Bond Defender – Land Rover Defender koji je imao epizodnu ulogu u filmu Spectre o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu, uskoro ide na aukciju na kojoj se očekuje da će postići zavidnu cijenu. To je jedan od tek 10 takvih automobila koji su se koristili u snimanju filma. Glavni odgovorni „krivac“ za tehničko umijeće koje se nalazi iza ovog terenca jest Bowler Motorsport, inače poznat po brutalnim preradama Land Rovera.

  

Spectre je inače 24. film o tajnom agentu 007, koji se prikazuje od 2015. godine. Dok je Aston Matin DB10 vjerojatno i bio glavni automobilski junak cijele priče, Defender je još jednom pokazao da krije veliku karizmu i šarm vrijedan vrhunskih akcijskih kadrova.

Prvo što upada u oči na ovom filmskom junaku jesu golemi kotači sa 37 inchnim gumama koje vizualno utječu na percepciju dimenzija kod ovog 110 Defender pickupa. Uz velike kotače, Spectre Defender je dobio i pojačani ovjes povećane tvrdoće te sigurnosni kavez koji daje na čvrstoći cijelog vozila.


James Bond Defender aukcija

James Bond Defender aukcija

James Bond Defender aukcija


 

James Bond Defender

Samo je sedam od ukupno 10 automobila preživjelo snimanje filma. Primjerak koji vidite na fotografijama je deveti po redu a iz vrha Silverstone Auctiones, tvrtke koja je zadužena za posredovanju tvrde da je ovo jedinstvena prilika za sve ljubitelje terenske vožnje i Defendera.

Sve što se tiče Jamesa Bonda, pobuđuje velik interes javnosti a ovaj primjerak Spectre Defendera je dodatno poseban po tome što je u vrhunskom stanju, čak i nakon snimanja brojnih akcijskih scena. Jedino što mu nedostaje jest registracija, barem ukoliko ćete imati neobičnu potrebu voziti ga po javnim prometnicama jer mjesto gdje ovaj automobil dolazi u svoj element svakako ne uključuje asfalt. Posljednji prodani primjerak Defendera Spectre postigao je cijenu od značajnih 365,000 britanskih funti.


Pogledaj galeriju


James Bond Defender aukcija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X