Pretraži
Lada kreće u napad: U narednih šest godina stiže čak deset novih modela

Lada kreće u napad: U narednih šest godina stiže čak deset novih modela

Objavljeno: 23/05/2020 / Autor: Tin / Foto: AvtoVAZ

Lada će u narednih šest godina predstaviti 10 novih modela – Najpoznatiji ruski proizvođač AvtoVAZ je predstavio poprilično ambiciozan plan kojime bi Lada do 2026. godine trebala predstaviti čak deset novih modela. U planu je navedeno da proizvođač želi uložiti značajna financijska sredstva u modernizaciju vozila kako bi mogao konkurirati brojnim drugim proizvođačima.

Samo do kraja 2022. godine, Lada bi prema ovoj strategiji trebala predstaviti pet novih modela i dva ‘facelifta’ postojećih automobila, a onda u razdoblju od 2023. do kraja 2026. godine bi trebalo biti predstavljeno još pet novih modela i naravno osvježenja već tada postojećih automobila.

Lada će u narednih šest godina predstaviti 10 novih modela

Iako ni sami ruski mediji nemaju pouzdane informacije što bi mogli očekivati od Lade, stručnjaci pretpostavljaju da će Rusi znatno poboljšati suradnju s Grupacijom Renault. Tako se očekuje preuzimanje brojnih platformi, tehnologije, pogona i motora od Renaulta.

Ruski novinari pretpostavljaju da će sve krenuti od aktualne Lade Grante koja bi trebala preuzeti Renaultovu arhitekturu po uzoru na Daciju. Vrlo je vjerojatno da će se iskoristiti Dacia Duster za novi terenac koji bi mogao naslijediti Nivu, a i pretpostavlja se da će se predstaviti Lada Van koji bi zapravo bio Dacia Dokker s Ladinim oznakama.Aktualni modeli Vesta i Largus bi također uskoro trebali dobiti osvježene verzije, pa se očekuje da će se i oni ažurirati s novom Renaultovom tehnologijom. AvtoVAZ je naglasio da ne želi samo razvijati nove modele, nego i tehnologije, pa se očekuje rad na efikasnijim motorima, poboljšanje sigurnosnih sustava i razvoj pogona na sve kotače.

Jedna od najvećih novosti ruskog proizvođača bi trebala biti implementacija boljeg info-zabavnog sustava u unutrašnjosti, jer AvtoVAZ smatra da je to među jedinim načinima kako bi konačno privukli i mlađe kupce.

Nažalost, zbog aktualne pandemije korona virusom koja je trenutno u punom zamahu u Rusiji, ove godine vjerojatno nećemo svjedočiti predstavljanjima novih Lada, ali već dogodine bismo mogli očekivati pokoji novi model.Lada će u narednih šest godina predstaviti 10 novih modela

Povratak na vrhpointer
Zatvori X