Pretraži
La Dolc-E Vita: Novi Fiat 500 je 100 per cento električan!

La Dolc-E Vita: Novi Fiat 500 je 100 per cento električan!

Objavljeno: 04/03/2020 / Autor: Petar Bondek / © Copyright Newspress Ltd

Novi električni Fiat 500 – Svi znamo da je Leo di Caprio zagriženi protivnik fosilnih goriva, čak do te mjere da je u “Titanicu” navijao za santu…Stoga, kad se on pojavi u reklami za neki automobil, onda znate da to vozilo mora prditi tratinčice!


Pogled u nebo je neometan, baš kao na originalu. Struja mu dobro stoji! © Copyright Newspress Ltd


 

Novi električni Fiat 500 – Naviknite se – ovdje Duracellke dolaze bez daljinca!

Novi 500 je prvi sveelektrični automobil FCA grupacije, pa nije potrebno naglašavati njegovu važnost. Ta čast nije dodijeljena bez zasluga – 500 je glavni FIAT-ov proizvod, a i logično je da mali gradski automobil prvi dobije “Duracellke”.

Mali, slatki e-cabrio? Naravno da to MORA biti FIAT! © Copyright Newspress Ltd

Ne, daljinski nije ni na popisu dodatne opreme, ali to ne znači da ona nije izdašna! Ovo je prvi gradski automobil s drugim nivoom autonomne vožnje, a to je informacija koja još uvijek zvuči nadrealno. Autonomni Cinquecento…vau! Ono najbitnije – sama autonomija – iznosi 320 km, što je odličan rezultat ako niste gutač kilometara. Tu je još UConnect 5 sustav zabave i informiranja, a 500 nije samo prvi sveelektrični FIAT, već i prvi elektro-kabrio s četiri sjedala na tržištu.

 

Primjetili ste obrve?

O da, mali Talijan koketira od prvog dana, i vraća se na sam početak priče;


On je tih, zgodnički i voli namigivati svima oko sebe… © Copyright Newspress Ltd


 

Proizvodnja ovog e-Talijana se vraća u Torino – gdje je priča započela prije 63 godine!

Novi 500 ima tri moda vožnje – Normal, Range i Sherpa, koji odgovaraju različitim potrebama i vozačkim stilovima. Prvi glumi stil vožnje benzinca, drugi se vozi samo s jednom pedalom, a treći pretvara cinquecenta u Tenziga Norgaya koji pomaže Sir Edmundu Hillaryju (Vama) da uz smanjenje brzine i gašenje nepotrebnih sustava stigne do samog vrha Chomolungme (najbližeg punjača). O kameri i hrpi sustava nekom drugom prilikom…

 
Pogledaj galeriju

Novi električni Fiat 500

Povratak na vrhpointer
Zatvori X