Pretraži
Singer se uz tuning Porschea bavi i proizvodnjom vrhunskih satova – podjednako uspješno!

Singer se uz tuning Porschea bavi i proizvodnjom vrhunskih satova – podjednako uspješno!

Objavljeno: 03/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Prije skoro godinu dana (srpanj 2018.) je u Phillips Perpetual galeriji u londonskom fensi Mayfairu Singer predstavio automobilističku Mona Lisu – Porsche 911 Reimagined by Singer – Dynamics and Lightweighting Study, poznatiju kao “najhebeniji luftgekühlt 911 ikad napravljen”, a suradnja se i službeno nastavlja!

Da, bijelo remek-djelo je u galeriju došao direktno s Goodwood Festival of Speed, gdje je na privatnom izlaganju dijelio izložbeni prostor s radovima Carlosa Cruz-Dieza, meni omiljenog Op art genijalca iz Venezuele.

Danas je objavljano da će Singer Reimagined (tako se zove Singerov odjel specijaliziran za satove) imati ekskluzivu izlaganja novih modela satova u Phillips Perpetualu.

 

Ljubav prema svemu analognom

Da, luksuz se ovih dana sjajno prodaje, točnije sve što je vrhunsko, posebno i superkvalitetno, a to su u Singeru dovoljno brzo skužili, pa su se bacili i na satove, otvorivši novi ogranak tvrtke – Singer Reimagined. Njihov prvi uradak (Track1) je ispao instant-hit – ispod vrlo klasičnog dizajna samog kronografa nalazi se revolucionarni mehanizam – Agengraphe!

Ovaj revolucionarni automatski kalibar se razvijao deset godina, a nastao je kao zajednička ideja Roba Dickinsona, osnivača i direktora Singer Vehicle Designa i suosnivača Marca Borraccina a najbitniji dio jednadžbe je stigao u obliku Jean-Marca Wiederrechta, majstora -urara koji je osmislio koncept Track1-ce. Samu egzekuciju sata je izveo švicarski Agenhor, nezavisni proizvođač poznat po svojim komplikacijama ( u urarskom rječniku to znači “komplicirani mehanizmi!”). Jasno da su dečki iz Singera obožavatelji svega analognog, a ljubav prema klasičnim štopericama 60′-ih i 70′ – ih je očigledna!

Tko bi rekao da će Porsche Design dobiti konkurenciju u obliku Singer Reimagineda?

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X