Pretraži
Kineski Geely prodaje SUV-a sa „anti korona virus“ filtracijom zraka. Cijena: $16,500

Kineski Geely prodaje SUV-a sa „anti korona virus“ filtracijom zraka. Cijena: $16,500

Objavljeno: 03/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Geely

Anti korona virus – Geely, kineski brzorastući div u autoindustriji, započeo je sa prodajom subkompaktnog SUV-a imena Icon. Prodaja je naravno počela u Kini, 24. veljače, uz prikladnu internetsku prezentaciju i predstavljanje automobila koje je pratilo više milijuna ljudi.

Gledano globaln, Geely pod sobom ima nekoliko značajnih imena iz svijeta automobila među kojima svakako vrijedi spomenuti Volvo, Lotus i Polestar. Trenutna situacija u autoindustriji globalno nije idilična, ponajviše zbog korona virusa koji osim na ljudsko zdravlje posredno utječe i na gospodarska kretanja i ekonomske trendove.

Geely je cijeloj situaciji pristupio vrlo humano, doniravši kineskim vlastima 50 vozila za hitne službe koje su ovih dana izrazito tražene povodom epidemije korona virusa COVID-19. Ostavimo li humanitarnu stranu Geelya po strani, jer autoindustrija nažalost ne može živjeti od takvih stvari. Potrebno je i prodati pokoji automobil kako bi se napunila blagajna.


Geely korona virus marketing

Geely korona virus marketing

Geely korona virus marketing


 

Anti korona virus

U dobrom smjeru ide i 30,000 prednarudžbi što ukazuje na to da bi Icon mogao postati vrlo popularan. Iconu dodatno u prilog ide činjenica da je prošao kroz ruke pet dizajnerskih centara Geelya. Tako je vanjski dio automobila dizajniran u Sjedinjenim Američkim Državama u Kaliforniji a kabina je doša iz Šanjolske.

Potaknuti situacijom koju je napravio korona virus, Geely je u svoj SUV odlučio staviti bogatu opremu ali i detalj koji će kupcima pomoći zadržati osobno zdravlje na višoj razini. Geely je u rekordnom roku razvio pametan sustav za pročišćavanje zraka koji je N95 certificiran. Sustav radi zajedno sa klima uređajem u automobilu uz pomoć kojeg iz zraka ukljanja štetne tvari, poput virusa i bakterija.

Budimo realni, automobil nije potpuno izolirano mjesto tako da će učinkovitost ovog sustava iz Geelya biti upitna s obzirom da velik dio zraka koji udišemo dolazi upravo mimo bilo kakve filtracije. Ipak, u vrijeme histerije koja je zavladala korona virusom, možemo računati da će Geely prodati ipak više automobila zahvaljujući lukavom marketingu.Anti korona virus

Povratak na vrhpointer
Zatvori X