Pretraži
Kia Sorento – facelift za 2018-u -Kia postaje premium i to više nitko ne može poreći

Kia Sorento – facelift za 2018-u -Kia postaje premium i to više nitko ne može poreći

Objavljeno: 23/07/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Kia

Kia Sorento je bila i ostala premium SUV. Na našim prostorima se uvijek dočekuje “na nož” usporedba Kie Sorento i recimo Audia Q5 ali je nepobitna činjenica da je Sorento odličan, luksuzan i komforan SUV. Za 2018-u Kia sprema redizajnirani Kia Sorento koji sa sobom povlači niz malih ali ipak vidljivih promjena. Redizajn prvo kreće iz Koreje a zatim dolazi i na Europsko tržište.

Kia Sorento je tako s prednje strane dobila blago promijenjenu kromiranu rešetku i par više redizajniranih LED prednjih dnevnih svjetala.


Kia Sorento


U kombinaciji s novim četverostrukom svjetlima za maglu (već viđeno na Kia Sportageu) s obje strane odbojnika, te sjajnim crnim usisnicima zraka, novi Sorento izgleda puno bolje i atraktivnije od trenutno aktualnog modela.

Kia Sorento na stražnjoj strani, s novim stražnjim svjetlima, ima redizajnirani krovni spojler te dvostruke ispušne cijevi ispod redizajniranog stražnjeg odbojnika. Novi će biti i dizajn aluinijskih naplataka dok će dimenzije guma ostati iste kao i do sada.Kia Sorento će u Južnoj Koreji biti dostupan kao 2.2-litarski dizelaš i 2.0-litarski turbopunjeni benzinac, a oba su uparena s osam brzinskim automatskim DSG mjenjačem.

Predstavljajući novu verziju, iz tvrtke su objavili sljedeće: “Zahvaljujući performansama i komercijalnosti, Sorento konstantno dobiva na popularnosti i raste na tržištu SUV-ova srednje veličine”.


Kia Sorento


Datum izlaska na europskom tržištu još nije poznat a špekulira se o veljači 2018-e


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X