Pretraži
Kažeš 110 KS i 190 Nm? Meni to zvuči kao Električni Orgazam…

Kažeš 110 KS i 190 Nm? Meni to zvuči kao Električni Orgazam…

Objavljeno: 25/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Zero Motorcycles

Vrlo smo blizu točke kad više nećemo gledati pogonski sklop i pokretačko gorivo nego – performanse!Pogledajte samo Zero TT na Isle of Manu…prije sedam godina je najveća prosječna brzina iznosila 160 km/h, prošle godine se već popela na 193 km/h. OK, John McGuinness i Michael Rutter voze nešto nabrijanije električne orgazme od ovdje prikazanog Zeroa, no napredak elektro-motocikala je rapidan u svakom pogledu – baterije su sve manje, snažnije i dugoročnije, a sami dizajni su sve prihvatljiviji.Zero Motorcycles su jedni od pionira, i to se vidi; novi ZF75-10 motor i ZF 14.4 li-ionska baterija nude navedenih 110 KS i čak 190 Nm od nule, uz autonomiju od 320 km, što je sasvim dovoljno za vikend-vožnje, pa i odlazak na moreno.

Uz tri uključena modula se može (uz Rapid Charge System) napuniti na 95% u samo sat vremena, pa predstavlja stvarno fleksibilno prometalo i na duže pruge.Okvir od čeličnih cijevi podsjeća na Ducati, a tu je i koncentrični swingarm!  Za zabavu je namijenjen veliki TFT display na kojem možete promatrati sve bitne parametre i ponašanje u određenom modu. da, ima ih nekoliko; Street, Sport, Eco, Rain…a imate još dodatnih 10 modova kojima sami možete postaviti parametre…npr.”Kralj wheelieja”, “Bye-Bye šara”, “Requesting fly-by”i “High Voltage” (ako ste ACDC fan).Za sigurno zaustavljanje su zaslužne dvostruke radijalne čeljusti sprijeda, a za zabavu opća povezivost – možete pratiti podatke o punjenju, upgradeima i uploadima, tu je i Find My Bike aplikacija koja krađe čini ponešto težima a na sve navedeno prati i opslužuje Cypher III operativni sustav.

Sve u svemu, kad već električna vozila ne možemo preskočiti, onda je ovo najzabavniji način da ih koristimo. Stvarno je dobro za stres – sjesti, podignuti nogicu i odmah krenuti u tišini… Tko zna? Možda nam se na kraju i svide!


Pogledaj galeriju

eBike Zero Motorcycles

Povratak na vrhpointer
Zatvori X