Pretraži
Kalašnjikov IZh na struju za ruske policajce – VIDEO

Kalašnjikov IZh na struju za ruske policajce – VIDEO

Objavljeno: 20/08/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Kalašnjikov

Novost da su ruski policajci opremljeni kalašnjikovima i nije baš novost, ali ako se radi o električnim motociklima, tada informacija dobiva novi smisao.

Naime, ruske cestovne patrole i policija će u skorijoj budućnosti biti opremljene s Kalašnjikov IZh motociklima na struju, a prvi će im testni primjerci stići već krajem ljeta.


kalašnjikov IZh motori


Kalašnjikov se, uz automatsko i snajpersko vojno oružje, artiljeriju, sportske puške i druge dijelove oružja, bavi i proizvodnjom strojeva, opreme i alata, a već neko vrijeme se vrlo uspješno bavi razvojem daljinski upravljanih borbenih modula, bespilotnih letjelica i višenamjenskih vozila za posebne namjene.

Kalašnjikov, u svojem području djelatnosti, sadrži i opremu za motorna vozila te je za potrebe policije stvorio novi model, Kalašnjikov IZh motocikl na električni pogon.

Proizvođač još nije otkrio više detalja, osim što je objavio službeno priopćenje i video u kojem je rečeno kako će doseg motora biti 150 km, a maksimalna snaga 15 kW.


Pogledaj galeriju

Kao što je rekao izvršni direktora Kalašnjikova, Aleksej Krivoručko, motocikli su predstavljeni Vladi u Moskvi i prometnoj policiji, a u bliskoj budućnosti će krenuti s njihovim testiranjem na terenu.

No, prije nego što prometni policajci počnu testirati motocikle, održat će se njihova službena prezentacija u okviru vojnog foruma “Army-2017”, koja se od 22. kolovoza do 27. kolovoza održava u Moskvi.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X