Pretraži
Kada jednom kupite ovaj Mercedes teško ćete ga prodati dalje. Naime, proizvođač ne želi da to učinite a evo i zašto

Kada jednom kupite ovaj Mercedes teško ćete ga prodati dalje. Naime, proizvođač ne želi da to učinite a evo i zašto

Objavljeno: 11/08/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Mercedes-Benz

Jeste skužili kako eksluzivni skupi automobili uvijek nađu svoje kupce. Što su skuplji, to je veći red za kupiti istog. Imati novi superautomobil je stvar prestiža i nerjetko budući vlasnici pokušavaju “preskočiti” liste čekanja isplaćujuću suludo amoralne svote samo da što prije uvale svoje bogato dupe u sjedalo svojeg ljubimca.

Ukoliko pričamo o ograničenim serijama automobila, spirala ludosti se vrti još i brže (i skuplje). E sad, gdje su kupci tu su i što…preprodavači.  Proizvođači poput Mercedesa se tako konstantno susreću sa špekulantima koji bacaju sjenu na “častan” posao proizvodnje i prodaje automobila te su im odlučili stati na kraj.  Naime, kupci hyperautomobila Mercedes Project One morat će potpisati ugovor prema kojem se obvezuju da svojeg limenog ljubimca neće prodavati (ne znamo koliko dugo ali pretpostavjamo da se radi o nekoliko godina).


Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One


Za one koji ne znaju  radi se o istinskom dragulju u Mercedosvoj kruni koji je pogonjen 1,6-litrenim V6 hibridnim turbo benzinskim motor s izravnim ubrizgavanjem koji dolazi direktno iz Mercedes-AMG Petronas Formula 1 trkaćeg automobila.

Takav mališan (da, dobro ste pročitali, 1,6 litreni V6) razvija impozantnih 1000 KS uz maksimalnu brzinu od (ograničenih 350 km/h). Nemamo pojma koji su serijski intervali na ovakvoj zujalici ali vjerujemo da se vrlo česti i vrlo vrlo skupi. E da, nemojte zaboraviti da maksimalnu snagu isporučuje na nevjerojatnih 11 000 okretaja u minuti.

Automobil je street legal, može se registrirati i normalno voziti po cesti te je apsolutno sigurno da ćete ga zamijetiti ako ga ikada budete vidjeli. A da su šanse da ga vidite relativno velike budi “glasina” da je jedan od kupaca ovog 2,3 milijuna eura vrijednog Mercedesa iJosip Stojanović – Jolly, šibenski hotelijer, zaljubljenik u skupocjene automobile i trgovac Mercedesovih automobila.

S obzirom da ga očito neće moći prodati neko vrijeme, šanse da ga doista i vodite su tim i veće

 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X