Pretraži
Kad idu svi, moraju i oni. Iz Dacije su najavili da će njihovi električni automobili biti znatno pristupačniji od konkurencije

Kad idu svi, moraju i oni. Iz Dacije su najavili da će njihovi električni automobili biti znatno pristupačniji od konkurencije

Objavljeno: 16/10/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Dacia

Dacia je potvrdila da će proizvoditi električne automobile te da planiraju ostati u rangu financijski vrlo prihvatljivih vozila.

Naime, Dacia je u cijeloj Europi pa tako i u Hrvatskoj poznata kao proizvođač cjenovno povoljnih i kvalitetnih automobila.

Odluka uprave Dacie je da ne želi promijeniti svoju poziciju na tržištu ni kada se prebace na električna vozila.


Dacia Duster


Dacia će, kako bi mogla razviti “povoljna” električna vozila, iskoristiti Alijansu Renault-Nissan. Alijansa planira lansirati 12 novih potpuno električnih automobila do 2022. godine, no zasad nema službene potvrde koliko će od tih modela biti pod Dacijinom markom.

Predsjednik europskog dijela Dacie, Jean Christophe Kugler, komentirao je da će brend procijeniti raspoložive resurse i zatim donijeti odluku na temelju zahtjeva svojih kupaca.


Dacia Duster


“Ostat ćemo cjenovno pristupačni. Nećemo promijeniti osnovni postulat našeg brenda, nego ćemo iskoristiti prednosti iz snage i dokazane tehnologije Alijanse, kako bismo ih prilagodili Daciji. Imamo spremnu svu električnu tehnologiju, jer kada ste dio većeg saveza, ako vam treba tehnologija – imate je na raspolaganju. Ne trebate pregovarati”, objasnio je Kugler.

Trenutačno, doduše, ne postoji vremenski određen rok kada bi ti automobili trebali krenuti u proizvodnju, no Kugler je natuknuo da bi se to moglo dogoditi za “tri ili četiri godine”.


Dacia


Pogledaj galeriju

Dacia će se vjerojatno ugledati na svoju “braću i sestre” kako bi naučila više o proizvodnji EV-a, prije svega na Renault ZOE, trenutno najprodavaniji električni automobil u Europi.

Dacia će vjerojatno uzor imati u “slabijem” ZOE modelu koji ima domet od 160 km pomoću 22 kWh baterija, umjesto jačeg modela koji ima 290 km iz 41 kWh baterija. 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X