Pretraži
Jorge Lorenzo završio u bolnici ; Assen TT je opet pokazao svoju gadnu narav!

Jorge Lorenzo završio u bolnici ; Assen TT je opet pokazao svoju gadnu narav!

Objavljeno: 28/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Honda Racing Corporation, Screenshot

Izgledalo je stvarno gadno; u Ruskenhoeku je Honda jednostavno zaronila, a Jorge je nastavio prema šljunku – sa 160 km/h. Opet taj Assen…

Assen TT se od ostalih staza razlikuje po tome što su mu najproblematičniji SVI zavoji – precizno njih 18.

U posljednjom Geert Timmer Bochtu (Bocht=zavoj) ispadali su mnogi – od Raineya do Edwardsa, no brzina ostalih zavoja je problem, jer ukoliko padnete u Assenu – vjerojatno ćete preskočiti najmanje dvije utrke. Da, tko padne u Katedrali  to iskustvo nanovo proživljava – sa svakom južinom!

 

Jorge Lorenzo završio u bolnici – Sreća je potrošna roba

JLo stvarno nema sreće, izgleda da je svu potrošio još u Yamahi, jer nakon leta u Japan na 3D print personalizaciju neshvatljive Honde desio mu se najgori kiks karijere u kojem je Marquezu servirao titulu na pladnju.

Došao je u Assen s aktualnom ozljedom kralježnice, no već u prvom slobodnom treningu desilo se ono najgore – izgubio je grip u sedmom zavoju, Honda je odsklizala pri 160 km/h, a za njom se kotrljao jadni Jorge. Izgledalo je gadno, pogotovo zbog držanja Hondinog plaćenika – kad ne dignu vizir znači da ih STVARNO boli.

Hitna ga je iskrcala u Clinici Mobile da bi prvi CT dokazao ono najgore – napukli šesti torakalni kralježak, uz oštećenje osmog. Zbogom 2019…

 

Tot ziens Assen, a i Na shledanou Brno…

Da, nakon što je iz igre izbacio Dovija i obje Yamahe, Lorenzo je vjerojatno doveo sebe u probleme – HRC je odmah u Japanu posložio neke detalje njemu po volji, a sad tri utrke za redom Jorge neće isporučiti ni boda.

 

Repsol Honda ne voli kad netko njene proizvode nazove “nevozljivima”, jer ako su bili dobri za Doohana, Crivillea, Rossija, Haydena, Stonera i Marqueza – i peterostruki svjetski prvak bi se trebao nekako snaći…

 

Ipak, realno gledajući Assen je kao lansirna rampa za bolnicu u Groningenu, jer ako se prisjetimo tako su prije JLo-a završili Uncini (1983.), skoro s tragičnim posljedicama Doohan te Schwantz (1992.) i Barros (2004.) …i stotine manje poznatih krotitelja konjskih snaga.

Nemojmo zaboraviti da se na TT Citrcuit Assen prošle godine vozila vjerojatno najbolja utrka u povijesti motociklizma, gdje je zabilježeno čak 99 pretjecanja unutar 10 vozača vodeće grupe, 175 pretjecanja u cijeloj utrci i čak 17 promjena u vodstvu. F1 požderi se..? Jorgeu želimo brz oporavak i da mu karijera što brže izađe iz blues tonova himne Alberta Kinga Born under a bad sign! 

Pogledaj galeriju

Jorge Lorenzo završio u bolnici

Povratak na vrhpointer
Zatvori X