Pretraži
Jeste li zaboravili na novoga Golfa? E, pa mi nismo a ovo su najnovije fotografije.

Jeste li zaboravili na novoga Golfa? E, pa mi nismo a ovo su najnovije fotografije.

Objavljeno: 25/04/2019 / Autor: Mihael / Foto: Spyshots

Praktički jedina kamuflaža na posljednjem testnom primjerku Golfa osme generacije nalazi se na prednjim i stražnjim svjetlima. Jasno se vidi da svjetla imaju novi oblik dvostrukog šesterokuta koji je za razliku od svjetala na aktualnoj sedmoj generaciji Golfa znatno uži. Preko kamuflažne trake možemo lako vidjeti da se izduženi krajevi nastavljaju prema bokovima automobila, odnosno prednjim blatobranima.

Na stražnjim svjetlima nalazimo također naljepnice koje ih djelomično skrivaju od znatiželjnih pogleda, dok su prednji i stražnji branici vrlo vjerojatno samo tu forme radi, ne pokazujući nam kako će Golf osme generacije u potpunosti izgledati. Možda ekipa iz Volkswagena ne želi da zaboravimo na njihovog glavnog junaka u teškim vremenima kada električni automobili iskaču iz paštete, ali ne žele nam niti otkriti u potpunosti sve detalje na njemu.

Širi pogleda na novog Golfa pokazuje nam kako se radi o automobilu koji je narasao u svim smjerovima u odnosu na još uvijek aktualnu sedmu generaciju. Najviše se ističe njegova povećana duljina, prije svega produljena hauba. Prethodno spomenuta prednja svjetla i prednja maska nalaze se vidno niže nego što smo to do sada naviknuli gledati na najpopularnijem kompaktu. Nemojte se iznenaditi ako sljedeće „špijunske“ fotke Golfa osvanu na Nordschleifeu, jer ovaj je na očigled loše odrađenog „photoshopiranja“ snimljen 9 kilometara od Ringa.Volkswagen je već potvrdio kako će izgledati raspored proizvodenje za novoga Golfa. Prvi automobili sići će s proizvodne linije već u lipnju ove godine. Mjesto radnje je središnje proizvodno postrojenje u matičnom Wolfsburgu. Prema riječima visoko rangiranih ljudi u Volkswagenu, lansiranje Golfa ove godine je najvažniji događaj za cijelu kompaniju, naravno uz predstavljanje i potpuno nove serije električnih automobila sa oznakom ID.

Golf osme generacije predstavljat će najveću promjenu u 45 godina dugoj seriji gradskih kompakata. U planu je uvođenje hibridne tehnologije te potpuno redizajniranje kabine automobila. Štoviše, u Volkswagenu idu do te mjere da promjene u unutrašnjosti nazivaju „revolucionarnima“.

U konvencionalnim pogonskim opcijama, automobil se neće bitno razlikovati od aktualnog modela pa će tako zadržati i platformu oznake MQB kao i brojne motore i mjenjače. Upravo to omogućuje Volkswagenu da svoje resurse za unapređenje novog Golfa preusmjeri na druga područja kao što je kabina koja će biti spremna za novo doba umreženosti i digitalizacije automobila, makar on na stražnjem kraju još uvijek ponosno nosio popularnu TDI oznaku.


Pogledaj galeriju


Golf 8 viđen blizu Ringa

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X