Pretraži
Jedna ženska je ukrala Teslu Model S. Za vrijeme bijega je ostala bez struje. Ostatak možete pretpostaviti

Jedna ženska je ukrala Teslu Model S. Za vrijeme bijega je ostala bez struje. Ostatak možete pretpostaviti

Objavljeno: 13/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Tesla

Skeptici će reći, evo još jedne na „podužem“ popisu mana električnih automobila. Ne možete ih uspješno koristiti niti za bijeg od policije. Dakle, sumnjamo da će neki budući nastavak Oceanovih 11 biti sniman sa Teslom kao glavnim autom za bijeg nakon pljačke jer postoji velika šansa da će vas izdati baterije.

No je li doista problem u baterijama ili međuušnoj šupljini onoga koji odabere vozilo za bijeg, prosudite sami. Slično se može dogoditi ukoliko nasumično odaberete pogrešnog beznica ili dizelaša čiji se vlasnik preferira voziti na rezervi. Mogla bi to zapravo biti dobra mjera protiv krađe, poput one mr. Beana kada sa sobom uvijek  odnese volan automobila.

Tesla je daleko dogurala sa sigurnosnim mjerama u odnosu na klasični Mini Cooper. Svi Teslini automobili su međusobno umreženi i povezani na središnji Teslin sustav putem kojeg ih se može vrlo lako pratiti i pronaći u slučaju naivnog pokušaja krađe. Naivnost i nepromišljenost glavne su odlike naše „junakinje“ pod imenom Kathy Sain jer se na parkiralištu trgovačkog centra u američkoj saveznoj državi Arizoni odlučila baš za Teslin Model S.


ukrala Teslu Model S

ukrala Teslu Model S

ukrala Teslu Model S


Za sada nam nije poznato kako je uspijela provaliti u automobil, ali pretpostavljamo da se Tesla na tom području ne razlikuje bitno od ostalih automobila jer glavna sigurnosna mjera nisu brave i lokoti, već umreženi sustav automobila. Ubrzo nakon krađe, obaviještena je policija koja se odmah dala u potjeru za odmetnicom Kathy. Po uzoru na ponajbolje filmske potjere, policajci su se odmah odlučili i na prisilno zaustavljanje.

Pokušali su Kathy zaustaviti bacanjem tzv. trake šiljaka pod kotače, koja služi za bušenje guma na vozilu. Metoda nije uspjela pa su nastavili sa potjerom, međutim ona nije još dugo potrajala, sveukupno kojih pet minuta računajući od same krađe. Kathy Sain i njenu nesuđenu Teslu nisu zaustavili šiljci na cesti niti blokada automobila elektromagnetskim udarom.

Izdale su ju Tesline baterije koje jednostavno nisu bile dovoljno napunjene, štoviše bile su skoro pa prazne kada se Kathy odlučila ukrasti Model S. Policajci su nakon zaustavljanja Tesle, prišli automobilu te na silu izvukli Kathy Sain iz automobila. Nepromišljenoj kradljivici automobila ovo nije bio prvi sukob sa zakonom jer je već ranije osuđivana za krađu, bježanje od policije, materijalnu štetu, vožnju pod alkoholom i kršenjem uvjetne kazne.

I ponajboljim kradljivcima se može dogoditi da im automobil ostane ubrzo bez goriva, ali paradoks ove situacije je taj što se na parkiralištu s kojeg je Kathy ukrala Teslin Model S nalazi i Teslin Supercharger s kojim bi se Tesla relativno brzo napunila.


Pogledaj galeriju

ukrala Teslu Model S

Povratak na vrhpointer
Zatvori X